Mağarayı otele çevirmek istiyor

Orta Çağ döneminden kalan mağara otele dönüştürülüyor

Haberler 11.07.2018 - 11:06 Son Güncelleme : 11.07.2018 - 11:08

BATMANn tarihi Hasankeyf ilçesinde Orta ça döneminden kalan 10 maara, butik otele dönütürülüyor. Dicle Kalknma Ajans, Batman Özel daresi ve Hasankeyf Kaymakamlnn desteiyle 3 milyon liraya mal olacak butik otelin iletmesi, Üçyol köy sakinleri tarafndan yaplacak. Daha önce ahr olarak kullandklar maaralarn bu proje sayesinde hayat bulacan anlatan köy sakinlerinden Hamza Demirta, 100 yl öncesine kadar bu maaralarda yaam vard. Büyüklerimiz o yaam bize hep anlatrlard. Yllar sonra ilk kez bu maaralar hayat bulacak dedi.

Dicle Kalknma Ajans, Batman il Özel daresi ve Hasankeyf Kaymakamlnca hazrlanan 3 milyon liralk proje ile Hasankeyf ilçesindeki Orta ça döneminden kalan 10 maara, butik otele dönütürülecek. Hasankeyf ilçesinin Üçyol köyündeki maaralarn otele dönütürülmesi için çalmalar balatld. 50 kiilik ekiple, 45 derecelik scak havada yaplan çalmalarn 3 ayda bitirilmesi hedefleniyor. Proje kapsamnda, hizmete girecek butik otelin iletmesini Üçyol köylüleri yapacak. Onarm çalmasn yürüten firma yetkilisi Nihat Aykut, çalmalar maaralarn yapsna uygun yaptklarn belirterek, Butik oteli tarihi dokuya uygun olarak yapacaz. 90 gün gibi bir sürede temizleme ve restorasyon çalmalarn bitirmenin çabas içindeyiz. Maaralarn yapsna uygun proje gerçekleecek. Buras turizmin önemli bir yol güzergh olacak dedi.

DOA DERNENDEN PROJEYE DESTEK

Doa Yaam Koruma Dernei Denetleme üyesi Emin Bulut ise Üçyol köyündeki projeyi desteklediklerini belirterek, Bizim de arzumuz butik otel projesinin bu köyde gerçeklemesiydi. Geç de olsa bu projenin hayata geçiriliyor olmas, bu köye canllk getirecek diye konutu.

Üçyol köy sakinlerinden Hamza Demirta da, 60 haneli ve 450 kiinin yaad köyde butik otel projesinin hayata geçirilmesiyle köylerinin çehresinin deieceini söyledi. Maaralarnn bir bölümünü uzun yllar ahr olarak kullanldklarn söyleyen Demirta, 100 yl öncesine kadar bu maaralarda yaam vard. Büyüklerimiz o yaam bize hep anlatrlard. Yllar sonra ilk kez bu maaralar hayat bulacak. Butik otel projesi, köyümüzü, turizm güzerghnda önemli bir adres yapacak. Bu projesinin bir an önce hayata geçirilmesini istiyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git