Madalya sevincini terör gölgeledi!

Diyarbakır'da kuaförlük yapan ve Dünya Kuaförler Konfederasyonunca İtalya'nın Napoli kentinde düzenlenen yarışmada bireysel dalda dünya ikincisi olan Berat Polatoğlu'nun kupa sevincini terör saldırısı gölgeledi.

Haberler 10.12.2016 - 09:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Balar ilçesinde kuaförlük yapan Polatolu, Dünya Kuaförler Konfederasyonu (Confederation Mondial Coiffure) Türkiye Bakanlnca farkl illerden seçilen 5 kii ile talyann Napoli kentinde düzenlenen yarmaya katld.

28 ülkeden ekiplerin katld ve Türkiye ekibinin üçüncülük elde ettii yarmada Polatolu, bireysel dalda gerçekletirilen kesim-ekillendirme kategorisinde dünya ikincisi olarak kupa almaya hak kazand.

Kazand baarnn sevinci ve gururuyla Diyarbakra dönen Polatolu, bu baary herkesle paylamaya hazrlanrken, 4 Kasmda Balar ilçesi Aydn Arslan Bulvarnda PKKllarn 3 ton bomba yüklü minibüsle çevik Kuvvet ube Müdürlüü binasna yakn bir noktada gerçekletirdii, 2si polis 13 kiinin yaamn yitirdii, 100ü akn kiinin yaraland saldrya maruz kald.

Saldrda kuaför salonu zarar gören Polatolu, terör saldrs nedeniyle mutluluunu yaayamad.

- Bu hepimizin gururu

Polatolu, uzun yllar kuaför olarak çaltn, son 9 yldr da kendisine ait salonda mesleini sürdürdüünü söyledi.

Mesleinde ilerlemek için yurt içi ve dnda mesleki eitimlere katldn ifade eden Polatolu, Sabahlara kadar uyumadm. Modeller, stiller ve tasarmlar üzerinde çaltm. Önümüzdeki yl kendi stilimi oluturmay düünüyorum. Her zaman hedefim en iyilerden olmak. En iyi kuaförler arasnda olmak için sürekli mücadele ediyorum. nallah bunu baaracam düünüyorum. dedi.

Polatolu, daha önce il, bölge ve Türkiye çapnda baz yarmalara katldn, bu yarmalarda çeitli dereceler elde ettiini dile getirerek son olarak Napoliye gittiini belirtti.

Türkiyenin, 23-24 Ekimde yaplan yarmada 28 ülke arasndan üçüncü olduunu vurgulayan Polatolu, O anda yaadmz o duyguyu, sevinci anlatmak mümkün deil. Ayaklarmz yerden kesildi, hepimiz orada aladk. çok mutluyduk. Bu ülkemizin, memleketimizin, hepimizin gururu. 28 ülke arasndan ülkemizin üçüncü olmas müthi bir ey. diye konutu.

- Bomba patlad, hevesim kursamda kald

Napolide, kesim-ekillendirme dalnda gerçekletirilen yarmada ise dünya ikincisi olduunu anlatan Polatolu, öyle devam etti:

Yaptm tasarm büyük ilgi gördü. talyay salladk diyebilirim. Kilometrelerce uzaklktaki Diyarbakrdan birinin gidip talyada ikinci gelmesi müthi bir eydi, anlatamam. Kupa aldm ancak gelince hazin bir sonuçla karlatk. Yan tarafmzda bomba patlad, hevesim kursamda kald.

- Dünya ikincisi olduumu açklayamadm

Saldr nedeniyle yaad üzüntünün tarifsiz olduuna iaret eden Polatolu, yaanan ac olaydan dolay baarsn döndükten sonra kimse ile paylaamadn aktard.

Polatolu, unlar söyledi:

Diyarbakra dönünce müthi bir sevinçle karlanacam düünüyordum. Ancak dünya ikincisi olduumu dahi açklayamadm. Tebrik etmeye gelenler daha çok Geçmi olsun. dediler. Memleketimiz bunlar hak etmiyor. Keke böyle eyler yaanmasa da Diyarbakr, ülkemiz güzel eylerle anlsa. Burada güzel eylerin olabileceini herkesin bilmesi, görmesi lazm. Bu gibi eyler kentimizi karalyor. stiyoruz ki ehrimiz hep güzelliklerle anlsn.

Saldrda i yerinde büyük hasar olutuunu belirten Polatolu, bu tür olaylardan duyduu rahatszl dile getirdi.

Artk bu ehrimize güzellikler lazm. Diyarbakrn güzelliklerle, sanatla, bar, kardelikle anlmasn istiyoruz. Baka bir temennimiz yok. deerlendirmesini yapan Polatolu, dünyann en iyi kuaförü olmay hedeflediini kaydetti.

Ana Sayfaya Git