Maden tahliye ediliyor

Elazığ'ın Maden ilçesinde 510 ev ve iş yerinin tahliyesine yönelik, daha güvenli bir alanda yapılacak konut ve iş yerleri için başvuru süresinin yarın sona ereceği belirtildi.

Haberler 07.01.2020 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elazn Maden ilçesinde heyelan riski nedeniyle tahliye edilecek 510 ev ve i yerinin yerine daha güvenli bir alanda yapmna balanan konut ve i yerleri için bavuru süresi yarn sona eriyor.

AFAD l Müdürü Osman Phtl, yapt açklamada, Maden ilçesinin Camiikebir Mahallesindeki Aktif ve Olas Heyelan Alanlarnn Jeolojik-Jeoteknik Deerlendirme Raporuna istinaden heyelan riski bulunan alanlardaki 278 konut ve 232 i yeri için alnan karar dorultusunda tahliye çalmalarnn sürdüünü belirtti.

Bu kapsamda AFAD Bakanlnca ilçe merkezinde belirlenen güvenli bir alanda yaplacak konut ve i yerleri için hak sahiplerinin yapaca bavuru için belirlenen sürenin yarn sona ereceini ifade eden Phtl, unlar kaydetti:

MADEN TAHLYE EDLYOR

Camiikebir Mahallesinde meydana gelmesi muhtemel heyelandan dolay konut ve i yerlerinin nakli uygun görülen afetzedeler için çileri Bakanl Afet ve Acil Durum Yönetimi Bakanlnn oluru ile son kez olmak üzere uzatlan hak sahiplii ek süresi yarn itibaryla doluyor. Bu tarihten sonra yaplan bavurular kabul edilmeyecektir. Afetzede vatandalarmza konut ve i yeri yardm yaplabilmesi için AFAD l Müdürlüümüz bünyesinde Maden ilçesinde kurulan geçici hizmet bürosuna talep ve taahhütname ile birlikte acilen müracaat edilmesi gerekmektedir.

Phtl, yaplacak konut ve i yerlerinin sosyal donatlaryla vatandaa daha iyi artlarda yaama imkan salayacan belirterek, Hak sahipleri tandktan 2 yl sonra balamak kaydyla 20 ylda kira öder gibi ödeme yapacak. Afet bölgesinde kalan ev ve i yerlerinin tapular da yine kendilerinde kalacak. Devletin salad bu güzel imkann kaçrlmamas gerektiini önemle arz ediyoruz.

Ana Sayfaya Git