Mağdur altı yaşında

DİYARBAKIR'da, 6 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle 29 yıl hapis cezası istemi ile tutuklu yargılanan M.A.B.'ye indirim yapılarak verilen 11 yıl 8 ay hapis cezası, Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi tarafından az bulanarak bozuldu. Mahkeme, yeniden yapılan yargılamada, mağdurun anne ve babasının şikayetlerini geri çekmesine karşın sanığı 15 yıl hapse çarptırdı.

Haberler 18.04.2018 - 11:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Olay, geçen yl 19 Aralkta merkez Kayapnar lçesinde meydana geldi. Uçucu madde bamls M.A.B. (39), kz çocuu L.D.yi yaad kulübeye götürüp, cinsel istismarda bulundu. Kznn sesini duyup olay yerine gelen anne Z.D.nin ikayeti üzerine gözaltna alnan M.A.B. tutukland. Yürütülen soruturma sonras M.A.B. hakknda, çocuun cinsel istismar ve çocuu hürriyetinden yoksun klma suçlarnda 29 yla kadar hapis istemiyle iddianame hazrland, dava açld.

Diyarbakr 2nci Ar Ceza Mahkemesinde yarglanan M.A.B., 3 Mart 2017 tarihinde 14 yl hapis cezasna çarptrld. Cezann sann gelecei üzerindeki olas etkilerini indirim sebebi kabul eden mahkeme, M.A.B.nin cezasn 11 yl 8 aya indirdi.

CEZA VERLRKEN ARTIRIM UYGULANMADI

Kararn açklanmasnn ardndan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanl avukat Remzi Atalay ile sank avukat Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesine istinaf bavurusu yapt. Davay deerlendiren 17nci Ceza Dairesi, 31 Mays 2017 tarihinde yerel mahkemenin kararn bozdu. Sann, çocuun cinsel istismar eylemini zorla veya tehditle ilediinin kabulü halinde, daha yüksek ceza gerektiren kanun maddesinin uygulanmasnn zorunlu olduunu belirten stinaf Mahkemesi, Kiiyi hürriyetinden yoksun klma suçunun zorla veya hile kullanlarak ilendiinin belirtilmesine ramen, cinsel istismar eyleminde bu konuda artrm maddesinin uygulanmadn kaydetti. Sana ceza verilirken eylemin zorla veya tehditle ilenip ilenmediinin tartlmad belirtilen kararda, bu nedenle hükmün bozulduu belirtildi.

FTRA ATTILAR

Bu kararn ardndan M.A.B.nin yeniden yarglanmasna Diyarbakr 2nci Ar Ceza Mahkemesinde devam edildi. M.A.B., durumadaki savunmasnda suçlamay kabul etmediini belirterek, Böyle bir suçun arln ve toplum tarafndan nasl karlanacan biliyorum. Yllarca cezaevinden kaldmdan dolay bu suçun cezasn bilirim. Bundan dolay da ilemem. 9 yl çocuklarmdan uzak kaldm. çocuklara kar sevgim vardr. Ben böyle bir suçu ileyecek biri deilim. Ben de iki kz babasym. Kaçak elektrik yüzünden madurun ailesiyle aramzda husumet olutu. Bana iftirada bulundular dedi.

ANNE VE BABASI KAYETç OLMADI

Madur L.D. mahkemedeki ifadesinde, bandan geçenleri anlatrken, küçük çocuun anne ve babasnn da ifadelerine bavuruldu. Mahkemede dinlenen baba S.D. ve anne Z.D., olayn doru olduunu, ancak sanktan ikayetçi olmadklarn söyledi.

CEZASI 15 YILA çIKTI

Kararn açklayan Mahkeme, daha önce 11 yl 8 ay hapis cezasna çarptrlan sank M.A.B.yi bu kez suçun zorla ve tehditle ilendiini belirterek 15 yl hapis cezasna çarptrd. Mahkeme, sann tutukluluk halinin de devamna hükmetti. Suçun tek delilinin madur ve annesinin ifadeleri olduunu belirten mahkemenin gerekçeli kararnda, çelikili olmayan ifadelere göre fiilin rzaya dayanmakszn, dorudan doruya sann uygulad cebirle gerçekletii üphesizdir. Kald ki; 6 yanda bir çocuun, baka birisinin cebri olmadan kendi rzas ile böyle bir fiilin maduru olduunu kabul edebilmek mümkün deildir. Madurun anne ve babas ikayetten vazgeçmiseler de; madur avukat Abdullah Zeytunun ikayetten vazgeçmeyi kabul etmemesi ve durumalar takip edeceklerini beyan etmesi dorultusunda, madurun sfat katlan olarak mahkememizce kabul edilmitir denildi.

Ana Sayfaya Git