"Mahalleme Havuz Geldi Projesi"yle yüzleri gülüyor

Görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi, çocuklar için "Çocuk Gülerse Şehir Güler" ve "Mahalleme Havuz Geldi" projelerini hayata geçirdi.

Haberler 29.07.2017 - 09:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca görevlendirme yaplan Mardin Büyükehir Belediyesince yürütülen proje kapsamnda okullara kurulan havuzlarda down sendromlu ve otizmli çocuklar da serinliyor.

Mardindeki çocuklarn yüzmesini salamak amacyla hayata geçirilen çocuk Gülerse ehir Güler ve Mahalleme Havuz Geldi projeleri kapsamnda okul bahçelerinde kurulan yüzme havuzlarnda çocuklar hem elenceli vakit geçiriyor hem de sosyalleiyor.

lde 10 farkl noktada 5 binden fazla çocuun girdii havuzlardan down sendromlu ve otizmli çocuklar da akranlar gibi faydalanyor. Hatuniye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde kurulan havuzda eitmen eliinde down sendromlu ve otizmli çocuklar serinlemenin keyfini yaad.

ÖZEL çOCUKLARIN DA SOSYAL OLMASINI STYORUZ

Mardin Büyükehir Belediyesi Bakan Vekili Mustafa Yaman, AA muhabirine, kentte bütün çocuklarn mutlu olabilmesi için çaba gösterdiklerini söyledi.

çocuklarn geliimine katk salayacak projelere önem verdiklerini vurgulayan Yaman, unlar kaydetti:

çocuk gülerse ehir güler parolas ile yola çktk. Yüzme havuzlarn, oyun parkalarn çocuklarmzn ayana götürdük. Özellikle özel çocuklarn da sosyal olmasn istiyoruz. Down sendromlu ve otizmli çocuklarmzn elenerek güzel vakit geçirmeleri bizleri de mutlu ediyor. çocuk dostu çalmalarmz sürdüreceiz.

çOK MUTLULAR

Yüzme Antrenörü Afitap Tunç ise ehirde bütün çocuklarn yüzme örenmesi adna hazrlanan projelerin baarl bir ekilde sürdüünü kaydetti.

Down sendromlu ve otizmli çocuklar da misafir ettiklerini dile getiren Tunç, çok mutlular. Onlar eleniyor, biz de çok mutlu oluyoruz. dedi.

Özel çocuklarn sosyallemesi ve elenmesinin önemine deinen Tunç, unlar kaydetti:

Down sendromlu ve otizmli çocuklarmz bugün misafir ettik. Sosyallemeleri ve elenmeleri adna bu onlar için çok önemli. Bazlar havuz ile yeni tanyor. çok çok mutlular, eleniyorlar. Amacmz biraz daha mutlu olmalarn salamaktr. Havuz onlar için çok güzel bir etkinlik oldu. lk defa havuza giren çocuklarmz var. Bunlar sk sk tekrarlamak istiyoruz.

BURAYA HERGÜN GELMEK STYORUZ

Down sendromlu Mahmut Ete (22), ilk defa havuza girdiini ve yüzmenin çok zevkli olduunu belirterek, Buraya her gün gelmek istiyoruz, çok güzel. dedi.

13 yandaki Enes Kazan da ilk defa havuza girdiini vurgulayarak Havuz çok güzeldi, çok beendim. dedi.

Otizmli Sait Ürün (23) ise havuzdan büyük keyif aldklarn belirterek, kendilerine bu imkanlar salayanlara teekkür etti.

OLUM LK DEFA HAVUZA GRD

Emir Kazann annesi Türkan Kazan da olunun çok güzel vakit geçirdiini ifade ederek, belediye yetkililerine teekkür etti.

Bu tür çocuklarn iyi vakit geçirmeye ihtiyac olduunu dile getiren Kazan, Olum ilk defa havuza girdi. mkanlarmz kstl olduu için böyle etkinliklere ihtiyacmz var. Bu çocuklar elenerek güzel zaman geçirmek istiyor. dedi.

Ana Sayfaya Git