Mahallenin 'Kebapçı bacısı', erkek ustalara rakip oldu

DİYARBAKIR merkez Sur ilçesindeki evleri hendek-barikat operasyonları sırasında yıkıldığı için Kayapınar ilçesinde kiraladıkları evde kalan 2 çocuk annesi Hediye Baran (42), aile bütçesine katkıda bulunmak için kebapçılık yapmaya başladı.

Haberler 29.03.2018 - 08:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Sur ilçesinde 2016 ylnda yaanan çatmalar nedeniyle göç eden ailelerden biri olan Hediye Baran, ailesinin geçimine katk salamak amacyla Kayapnar ilçesinde oturduu evin karsnda dükkan kiralayp, kebapçlk yapmaya balad. Ailesinin ve komularnn da destek verdii Hediye Baran, siparilere yetiemez oldu. Mahallenin kebapç bacs olarak anlan Hediye Barann tek hayali ise ileriki zamanlarda bütün çalanlarnn kadn olduu bir iyeri açp, ayn zamanda iddet maduru kadnlar da istihdam etmek.

HAYALM DDET GÖREN KADINLARA MKANI SALAMAK

iini severek yaptn söyleyen Hediye Baran, baarl olmann güzel bir duygu olduunu dile getirdi. Baran, Ayaklarnn üzerinde durmak ve daha güzel iler yapmak isterdim, ama imkanlar elverili deil. Hiç bo durmay sevmiyorum. Sürekli bir eyler üretmek istiyorum. Kadnlar da i yapsn. Kendi çabalaryla bir iyeri açsnlar ya da farkl iler yapsnlar, korkmasnlar. Aile ve eleri izin vermese bile bunu asnlar, urasnlar. Daha büyük bir yer isterim. çalanlarn hepsi kadn olsa ve ayrca iddet gören kadnlar da bulup i imkan salamak isterim. Bunlar güzel eyler ama gücüm yetmiyor. Ama hayalim bu, onu da yapacam. Günlük kazancm deiiyor. Mahalledeki erkekler ve müterilerim sahipleniyor, sanki kardeleriyim. Bazen fazla bile veriyorlar, moral olsun diye, tepkileri çok güzel dedi.

KADINLARIN ÖNÜ AçILSIN EN YSN YAPARLAR

Mahalleliden Hüseyin Andç ise, kadnn kebap yapmnn farkl olduunu ve sürekli burada yemek yemeyi tercih ettiklerini ifade etti. Andç, Daha lezzetli oluyor. Kadnlarn yapt yemek kötü olmaz. Bu ii sadece erkekler yapmaz. Kadnlar daha iyi yapyor, hatta en iyisini onlar yapar. Yeter ki kadnlarn önü açlsn diye konutu.

Ana Sayfaya Git