Mahalleyi temizleyip kitap okudular

Batman’da kitapsever gençlerin sosyal medya ortamında oluşturduğu Batman Okusun Grubu, 21. okuma etkinliğini Batman'da kadın muhtarın görev yaptığı Sağlık Mahallesi’nde gerçekleştirdi.

Haberler 01.10.2019 - 10:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kitap, kadn ve çevre temal etkinlik kapsamnda Batman Okusun Grubu üyesi gençler, sanatç Celal Gümü ve Celal Ylmaz, Bir Kalp Bin Umut Platform Bakan Veysi Mercimekçi, Salk Mahallesi Muhtar Fatma Türkan, mahalle sakini kadn ve çocuklar Sanat Sokanda bir araya geldi. Ellerinde çöp torbalar ile Salk Mahallesine doru yürüyen katlmclar, sokaklarda çöp toplad.

ÖNCE çEVRE TEMZL

Etkinlikle ilgili açklamalarda bulunan Batman Okusun Platformu Sözcüsü Fadime Gök Alaa, her kadn bir kitap, her kitap bir dünya sözünden esinlenerek yola çktklar bu etkinlikte çevre temizliini de unutmadklarn söyledi. Alaa, Batmann kadn muhtaryla birlikte organize ettiimiz programn ak, çevre temizlii ile balayp, kitap okuma. ardndan iir ve müzik dinletisi ile son bulacaktr. Erkek, kadn hepimizin kitap okumas apayr bir bilinçtir. Ancak bir kadnn kitap okumas, çeyizi kitaplar olan kzlarn yetitirmesi balamnda etrafna k saçmas demektir. Kadnn yeri evidir sözünü artk tedavülden kaldran kadnlar okuyan kadnlardr. Kitap okuyan kadn yönetimde, sosyal hayatn içinde, devlet kurumlarnda, sokakta, evde ve her yerde ldayarak devam edecektir. Ayrca okuma bilinci kazanm bir bireyin sosyal sorumluluk algsnn açk olmas da hesaba katldnda sokaktaki dostlarmza bir kap mama brakmas ya da çevre temizliine katlmas kitap okumadan ald zevke edeerdir dedi.

SONRA KTAP OKUDULAR

Salk Mahallesi Muhtar Fatma Türkan ise, etkinlii gerçekletiren gençlere teekkür ederek, Duyarllk gösterip beni hatrlayp böyle bir proje yapmalarn biz de destekledik. Mahallemize böyle bir imaj verdik, temiz tutalm, kirletmeyelim, çocuklarmz duyarl olmaya çaralm. Ben nasl bir anneysem bir de muhtarm, mesleimi de gayet güzel yapyorum. Kadnlar istesin bence yapamayacaklar hiçbir ey yoktur. Bu etkinlii düzenleyen, katlan herkese teekkür ediyorum diye konutu.

Konumalarn ardndan katlmclar çevre temizlii gerçekletirdi. Temizliin ardndan katlmclar kitap okudu.

Ana Sayfaya Git