Mahrem imamdan "dikkati çekmemek için ilanları arayın" talimatı

FETÖ'nün TSK'daki kripto yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında yakalanan ve itirafçı olan zanlı, mahrem imamın telefon görüşmeleriyle ilgili kendilerine verdiği talimatı anlattı

Haberler 10.07.2018 - 12:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

tirafç A.S:

(Mahrem imam) Bize tulu, arj uzun giden, içinde hat olan bir telefon brakt, bundan sonra size buradan ulaacam, ayda 510 defa tanmadnz ilan numaralarn, internetteki baz sitelerin numaralarn arayn, gereksiz görüme yapn ki sadece beni aradnz tespit edilmesin dedi. Biz de bu telefonla internetteki baz ilanlar ara sra aradk

Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) Türk Silahl Kuvvetlerindeki (TSK) kripto yaplanmasna yönelik soruturma kapsamnda düzenlenen operasyonda gözaltna alndktan sonra itirafç olan muvazzaf astsubay, örgüte nasl girdiini ve mahrem imamlarla telefon görümelerinde dikkati çekmemek için kendilerine verilen talimatlar anlatt.

Aydn Cumhuriyet Basavclnca FETÖnün TSKdaki kripto yaplanmasna yönelik yürütülen soruturma kapsamnda gözaltna alnan ve örgüte ilikin verdii önemli bilgiler dorultusunda adli kontrol artyla serbest braklan muvazzaf astsubay A.S, örgüt hakknda bilgi verdi.

Askeri okula giriini ve sonraki süreci tek tek anlatan A.S, örgütün mahrem imamlarnn askerlerle iletiime geçme yöntemlerine ilikin bilgiler aktard.

Liseyi bitirmesinin ardndan Adnan Menderes Üniversitesi Meslek Yüksekokulunu kazandn belirten A.S, fiyatlarnn uygun olmasndan dolay örgüte ait bir yurtta kalmaya karar verdiini, daha sonra yurtta tadilat olaca bahanesiyle kendisinin örgüt evine yönlendirildiini belirtti.

Evde yaklak 3 ay kaldn ve eve tanmad ortaokul örencilerinin geldiini aktaran itirafç, Bu örenciler bazen yatl da kalyordu. Eve bu örenciler geldiinde biz odalarmza çekilirdik. Örencileri görmezdik. Bu örenciler mahrem yetitirildii için kimseye gösterilmezdi. Ev kalabalk olduu için bu evden ayrlp örgüte ait baka bir eve geçtim. dedi.

Kendisiyle ilgilenen mahrem imamn teklifi üzerine lise örencilerine matematik dersi vermeye baladn dile getiren A.S, Mahrem imam, bir gün beni telefonla arayarak çocuklar göz polikliniine götürmemi söyledi. Ben de örencileri götürdüm. Durumu o zaman kavrayamamtm. Benim elimle bu örencileri askeri okullara sokacaklarn bilmiyordum. ifadelerini kulland.

Kod ad verilmi

Üniversite son snftayken bir evde toplandklarna dikkati çeken A.S, Erkek örenci yurdunun müdürü bizleri bir evde toplad, okulunuz bitiyor, gelecek planlarnz var m, ne yapacaksnz? diye sordu. Ben de hiçbir planmn olmadn söyledim. Bundan bir hafta sonra mahrem imam, yanma gelerek uzman jandarma snavlar var, düünür müsün? dedi. Kabul ettim. Kendi imkanlarmla hazrlanp snav kazandm. beyannda bulundu.

Askeri okulu kazandktan sonra mahrem imamla görümeye devam ettiini bildiren itirafç, Okula baladktan 2 ay sonra mahrem imam okula geldi, sana bundan sonra adnla hitap etmeyeceim, nasl seslenmemi istersin dedi. Bana bir kod isim verildi. Bu görümede kendisinin cep numarasn aldm, ezberledim ancak cep telefonuma kaydetmedim. ifadelerini kulland.

Okulda kendini aça verme

Yaklak bir ay sonra ankesörlü telefonla mahrem imamla iletiim kurduunu söyleyen itirafç, unlar kaydetti:

Bana bundan sonra baka birinin benimle ilgileneceini söyledi. Bu kii benimle iletiime geçti ve okul dnda bir büfede görütük. Okulda kendini aça verme. Tedbirli davran yoksa atlrsn. Namazlarn ima yoluyla kl dedi. Bu durumun çok saçma olduunu söyleyince Fetullah Gülen sizin bu namazlarnz kendi namazlaryla deimeye hazr dedi. Bu kii gizlilie çok önem verir, tedbire çok dikkat ederdi. Ankaraya yanma her geldiinde farkl kyafet giyerdi. Elinde sol görülü gazetelerle gelirdi.

Mezun olup Vana atanmasnn ardndan baka bir mahrem imamn kendisiyle iletiime geçtiini beyan eden itirafç, bu kiinin himmet ad altnda para istediini, para vermedii zaman vicdani tehditle zorla para aldn söyledi.

Ayda 510 defa tanmadnz ilan numaralarn arayn

Buradaki görev süresinin tamamlanmasnn ardndan Ankaraya atandn ve baka bir mahrem imamn kendisiyle ilgilendiini dile getiren itirafç, Yeni mezun olan bir uzman jandarmayla ayn evde kalmam istediler. Bize tulu, arj uzun giden, içinde hat olan bir telefon brakt, bundan sonra size buradan ulaacam, ayda 510 defa tanmadnz ilan numaralarn, internetteki baz sitelerin numaralarn arayn, gereksiz görüme yapn ki sadece beni aradnz tespit edilmesin dedi. Biz de bu telefonla internetteki baz ilanlar ara sra aradk. bilgisini paylat.

Görev yapt süre içerisinde bran snavna hazrlandn ve muhabere brann tercih ettiini ifade eden itirafç, unlar aktard:

Sonra örgüt abisi bana hata yaptm, bu tercihi deitirip istihbarat yazmam söyledi. Ben de tercihimi deitirim. Bu snavdan 80 puan alarak kazandm. Mahrem imamla tekrar görütüm. Bana Mülakattan korkma geçersin dedi. Mülakata gittiimde zor bir ey sormadlar. Memleketimi ve halimi hatrm sordular. Mülakat da geçtim.

Bu iten çkann iki yakas bir araya gelmez

Mahrem imama, 1725 Aralktan sonra örgütün yanl yolda olduunu ve bir daha kendisiyle görümek istemediini söylediini ileri süren itirafç, öyle devam etti:

Bu kiiyle daha sonraki görümelerimde örgütün yanl yaptn ve bir daha görümek istemediimi söyledim. Beni tehdit ederek Bu iten çkann iki yakas bir araya gelmez, hem dünyas hem ahireti mahvolur. dedi. Örgütün hala jandarma tekilatnda çok güçlü olduu mesajn veriyordu bana. Kendisiyle tek tarafl görümedim. Bu kiiyle ayn semtte oturmamdan dolay sürekli kapma geldi. Kendisine kapy açmyordum. Ona görünmemek için evden hep gizlice ve tedirgin olarak çkyordum. Bu durum yaklak 2 yl sürdü. Bir gün Gölbanda dolarken örgüt abisiyle karlatm. Bana çok yanl yaptn. Senin durumun bu gidile iyi olmayacak. dedi. Bunu dedikten 3 ay sonra Jandarma Genel Komutanl tarafndan istihbarat branndan tamamen çkartldm. Benim yerime baka bir astsubayn alndn duydum. Bu astsubayn daha sonra darbe giriimi gecesi TRT binasn basmaya giden ekipten olduunu örendim.

Nasl bir tuzan içine dütüümü bilmiyordum

Bu örgüt içerisinde yer ald için çok piman olduunu belirten itirafç, Ben bu örgüt içerisine mecburiyetten katldm hatta yurtlarnda kalmaya baladmda nasl bir tuzan içine dütüümü bilmiyordum. Beni ustaca evlerine kanalize ettiler ve ardndan örencilere ders verdirdiler. Vatana millete ve dinimize hizmet ettiimi ve edeceim konusunda beni inandrarak kandrdlar. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git