Makas atanlara ceza arttı

12 yaşından küçük çocuklara cinsel istismar suçunun cezası 16 yıldan 18 yıla çıkartılırken, trafikte makas atarak trafiği tehlikeye sokanlar başta olmak üzere trafik magandalarına verilen cezanın alt sınırı 1 aydan 3 aya çıkartıldı.

Haberler 26.11.2016 - 10:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBMMde kabul edilen kanunla TCKnn 103. maddesinde Anayasa Mahkemesinin karar dorultusunda deiiklik yaplarak cezalar arttrld. Madurun 12 yandan küçük olmas durumunda nitelikli cinsel istismar suçunda verilecek ceza 16 yldan 18 yla çkartld.Sarkntlk suçunun alt snr 3 yldan 5 yla,tasaddi suçunun alt snr 8 yldan 10 yla çkartlarak cezalar arttrld.

TELEFON DOLANDIRICILARI YANDI

TBMMde kabul edilen yasa ile dolandrclk suçunun basit halinin cezasnn alt snr 1 yldan 2 yla, nitelikli halinin cezasnn alt snr 2 yldan 3 yla çkartld.Dolandrclk suçunun failinin kendisini polis, hkim, savc, banka, sigorta ya da kredi kurumlarnn çalan olarak tantmas,bu kurum ve kurulularla ilikili olduunu söylemesi halinde verilecek hapis cezas ise en az 4 yl olacak. en az 4 yl hapis cezas verilecektir.

GÜBREYE TERÖR CEZASI

Patlayc maddelerin yapmnda kullanlan malzemelerin izinsiz olarak bulundurulmas veya kabul edilmesi de suç olarak düzenlenirken, suçun cezasnn alt snr 3 yldan 4 yla çkarld. Ayrca, suçun örgüt faaliyeti kapsamnda ilenmesi halinde yar oran yerine bir kat artrm yaplacak

TEKMECYE TUTUKLAMA

CMKnn 100. maddesinde yaplan deiiklikle Sadece adli para cezasn gerektiren veya vücut dokunulmazlna kar kasten ilenenler hariç hapis cezasnn üst snr iki yldan fazla olmayan suçlarda tutuklama karar verilemez eklinde deiiklik yapld. Bu düzenlemeden sonra stanbulda belediye otobüsünde ort giydii gerekçesiyle hemire Ayegül Terziyi darp ettii belirtilen A.ç. gibi benzer suçlar ileyenler tutuklanabilecek.

TRAFK MAGANDALARINA CEZA ARTTI

TCKnn 179. maddesinde yaplan deiiklikle trafikte makas atarak trafii tehlikeye sokanlar bata olmak üzere trafik magandalarna verilen cezann alt snr 1 aydan 3 aya çkartld.

TBMMde kabul edilen kanunla cezas artan dier suçlar unlar:

- Fuhun reklamn yapmak amacyla hazrlanm görüntü, yaz ve sözleri içeren ürünleri verme, datma veya yayma eylemi de TCK nn 227. maddesi kapsamnda suç olarak düzenlendi

- Kumar oynanmas için yer ve imkan salama suçunun cezas artrlarak, suç olarak öngörülen cezann alt snr 1 aydan 1 yla, üst snr ise 1 yldan 3 yla çkarlmakta, adli para cezasnn alt snr 5 gün yerine 200 gün olarak belirlendi

- Gizli soruturmac görevlendirilmesi tedbiri bireysel ilenen uyuturucu madde ticareti suçunda da uygulanabilecek ve bu tedbire sulh ceza hkimlii tarafndan karar verilecek.

Ana Sayfaya Git