Malkoç: Kadın cinayetleri milli güvenlik meselesi haline geldi

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Türkiye'de kadın cinayetleri ve aile konusunun artık milli güvenlik meselesi haline geldiğini söyledi.

Haberler 29.08.2019 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Badenetçi Malkoç Emine Bulut cinayeti üzerine yapt deerlendirmede, Türkiye için, kadn cinayetleri ve aile konusunun artk bir milli güvenlik meselesi haline geldiini belirtti. Malkoç, Bunu bir güvenlik meselesi olarak ele alp çözmeye çalmamz gerek. ifadelerini kulland.

Türkiyede hak arama kültürünün yaygnlatrlmas ve hukuk kültürünün yerletirilmesi gerektiini belirten Malkoç, ancak sorunlarn bu ekilde çözülebileceini ve kadn cinayetlerinin önüne geçilebileceini söyledi.

Badenetçi Malkoç, Emine Bulut olaynda olduu gibi sonuçlar üzerinden deerlendirmelere gidildiini, ancak sonuçlar üzerinden herhangi bir neticenin alnamayacan vurgulad.

Türkiyede 206 üniversitenin olduunu hatrlatan Malkoç, üniversitelerin, bilim adamlarnn, kamu kurumlarnn ve bir bütün olarak toplumun bu konuya eilmesi gerektiini kaydetti.

Toplumda yaanan cinnet haline dikkat çeken Badenetçi, stanbul Sözlemesinin yapldn, hatta buna ilikin kanun çkarldn ancak cinayetlerin azalmak yerine arttna vurgu yapt.

Ana Sayfaya Git