Maltepe Camii'nde cuma namazı kılındı

Diyanet İşleri Başkanlığı'nca koronavirüs salgını nedeniyle her hafta farklı camide kılınması kararlaştırılan cuma namazı, bu hafta Ankara'daki Maltepe Camii'nde kılındı.

Haberler 02.05.2020 - 00:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Koronavirüs salgnna kar alnan tedbirler kapsamnda, temsilen klnan cuma namaz, bu hafta çok az sayda kiiyle Maltepe Camiinde klnd. Namaz, Ankara l Müftüsü Yusuf Doan kldrd. Doan, namaz öncesi, Ramazan ve Sorumluluk Bilinci balyla okuduu hutbede, Sorumluluk, insann hayatna anlam katan, onu gayesiz yaamaktan kurtaran en güzel haslettir. Sorumluluk bilinci, erdemli bir hayatn olmazsa olmazdr. nsan, sorumluluk bilinciyle hayatn ve çevresini güzelletirir dedi.

SALGIN HASTALIKLA AIR MTHANDAYIZ

Daha sonra koronavirüs salgnna deinen l Müftüsü Doan, unlar söyledi:

Gecesiyle gündüzüyle mübarek bir aydayz. Dier taraftan salgn hastalkla ar bir imtihandayz. Zamann deerini, hayatn anlamn, gençliin önemini, bir lokma nimetin ve bir nefes shhatin ükrünü idrak edelim. Bir virüsle hayatmzn deitii zor zamanda bu salgn hastalktan korunmak için sorumluluklarmz yerine getirelim. Dünyada bir misafir olduumuzu, u fni hayatn ahirete hazrlk yurdu olduunu unutmayalm. Tadmz sorumluluun meakkatli ama kymetli olduunun idrakinde bir hayat sürelim. Dünyalk ne varsa, hepsine bir yolcu kadar deer verelim. Sorumluluk duygusunu kuanmann erdemiyle Müslüman olarak yaamann izzetiyle Allahn huzuruna varalm. Nihai hedefimizin Allah rzas olduunu bir an bile aklmzdan çkarmayalm. Her günümüzü, Rabbimizin rzasna uygun faydal ilerle salih amellerle iyilik arzusu ve tefekkür sermayesi ile deerlendirip kurtulua erelim.

Ana Sayfaya Git