Manisa'da 4.5 büyüklüğünde deprem

Manisa'nın Akhisar ilçesinde, Richter ölçeğine göre 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Çevre il ve ilçelerden de hissedilen depremde, ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı yaşanmadı. Manisa Valiliği'nden yapılan açıklamada, "An itibari ile depremden kaynaklanan herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır" denildi.

Haberler 24.02.2020 - 11:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Afet ve Acil Durum Yönetimi Bakanlnn merkez üssünü Akhisar ilçesinin Karabörklü Mahallesi olarak saptad deprem, saat 15.40ta meydana geldi. Yerin 7 kilometre derinliinde olan deprem, Manisa kent merkezinin yan sra çevre ilçeler ile zmir, Balkesir, Eskiehir, Aydn, Bursa ve çanakkalede de hissedildi. Ksa süreli panie neden olan depremle birlikte vatandalar evlerinden çkt. Depremde can ve mal kayb yaanmad. Bu depremden 3 dakika sonra da ayn bölgede 3.5 büyüklüünde deprem oldu.

Boaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Aratrma Enstitüsü ise depremin büyüklüünü 4.8 olarak açklad.

VALLK: OLUMSUZLUK YOK

Manisa Valilii, Akhisarn krsal Karabörklü Mahallesinde meydana gelen depremin ardndan yazl açklama yat. Açklamada, 23 ubat 2020 tarihinde saat 15.40ta merkez üssü Akhisar ilçesi olan 4.5 büyüklüünde deprem meydana gelmitir. An itibari ile depremden kaynaklanan herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadr denildi.

Ana Sayfaya Git