Mardin çarşısı sağlıklaşıyor

Mardin Büyükşehir Belediyesi, tarihi Mardin’de Alt Çarşı’da bulunan yıkık ve kullanılamaz durumdaki dükkan ve sokaklarda restorasyon ve sağlıklaştırma çalışmalarında başladı.

Haberler 27.12.2019 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin Büyükehir Belediyesi, dinlerin, dillerin ve kültürlerin yüzyllardr bir arada yaad masal ehir Mardinde, tarihi dokunun korunmas, yeniden ayaa kaldrlmas ve eski görünümünü kazanmas için çalmalarna yeniden balad. Bu dorultuda Vali ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Mustafa Yamann talimatlaryla balatlan Sokak Salklatrma Projesi kald yerden devam ediyor. Daha önce bitirilerek vatandalarn hizmetine sunulan Kültür Sokak, Kültür Kafe, Kermozade Kona, Müze Soka, eyh çabuk Cami, Ulu Cami sol aks, tarihi çarlardan Hasan Ammar, Zahireciler ve Bakrclar çarlar, Mardinlilerin ve ehre gelen turistlerin yeni cazibe merkezi oldu. Büyükehir Belediyesi, Alt çarda bulunan ykk ve kullanlamaz durumdaki dükkan ve sokaklarda restorasyon ve salklatrma çalmalarna balad.

Vali Mustafa Yaman, masal ehir Mardinde restorasyon ve salklatrma çalmalarna yeniden baladklarn belirtti. Tarihi Mardinde dört bir yandan çalma balattklarn aktaran Yaman, Diyarbakr Kap Otopark, Cumhuriyet Meydan ve Otopark Projelerinin çalmalar devam ederken tarihi dokunun yeniden ayaa kaldrlmas için balatm olduumuz Sokak Salklatrma Projemize kaldmz yerden yeniden baladk. Proje kapsamnda Alt çarda bulunan sokak ve dükkanlarda, salklatrma ve restorasyon çalmalar balad. Burada bulunan ykk ve kullanlmaz durumdaki dükkan ve sokaklarda böylelikle yeninden ayaa kaldrlarak ehre ve turizme kazandrlacak dedi.

Cazibe merkezlerini artryoruz

Yaman, cazibe merkezlerini arttrdklarn belirterek konumasna öyle devam etti:

Daha önce bitirdiimiz birçok yer, vatandalarmz ve turistlerin yeni cazibe merkezi haline geldi. Her tarafnn ayr ayr tarih koktuu ve talarn nak nak ilendii masal ehir Mardinde, yeni cazibe alanlarn oluturmaya devam ediyoruz. Oluturulan bu cazibe merkezleriyle ehre gelen turistler, vakitlerini daha çok buralarda geçirme imkan buluyor. Böylelikle hem ehir cazibe merkezi ile daha fazla misafir çekiyor hem de esnafmz daha fazla kazanyor. Büyükehir Belediyesi olarak bu çalmalarmz sürdüreceiz.

Ana Sayfaya Git