Mardin semalarında "balon turu" keyfi

Farklı kültürlerin, dillerin ve dinlerin bir arada kardeşçe yaşadığı Mardin'de, turizmde yakalanan ivmenin sıcak hava balonu ile daha da ileriye taşınması hedefleniyor.

Haberler 25.11.2019 - 00:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Zengin tarihi dokusuyla göz kamatran medeniyet ehri Mardinde turizmde yakalanan ivmenin scak hava balonu ile daha da artrlmas hedefleniyor.

Tarihi ve tescilli yaplaryla açk hava müzesini andran, farkl kültürlerin, dillerin ve dinlerin hogörüyle, kardeçe yaad, yörede gecesi gerdanlk gündüzü seyranlk olarak nitelendirilen Mardinde turizm dört mevsim canlln koruyor.

Günübirlikçilerle birlikte geçen sene 3 milyon ziyaretçiye ev sahiplii yapan, yl sonuna kadar 5 milyon turiste ulamay hedefleyen hogörü kenti Mardinde scak hava balonu uçularnn balamas tatilcileri cezbediyor. Balon turizmi, tarihi kente ilgiyi daha da artrd.

- Yükseliyoruz Mardin

Mardin Valiliince Yükseliyoruz Mardin sloganyla hayata geçirilen proje ile ziyaretçilerine büyülü bir atmosfer sunan kenti gökyüzünden seyretmek isteyen turistler, Dara Antik Kentinden balonla havalanyor.

Dört ayda gerçekletirilen 90 uçuta 2 bin 500 kii bir yandan günein douunu izlemenin dier yandan zengin tarihi dokuyu havadan görmenin keyfini yaad.

- Tur operatörleri ciddi rezervasyonlar yaptryor

Balon uçuu koordinasyon sorumlusu Ömer Kafkas, AA muhabirine yapt açklamada, Mardinde balon turizminin heyecan yarattn söyledi.

Kentin hem turist says hem de kültürel yaplaryla balon uçular için uygun bir altyapya sahip olduuna iaret eden Kafkas, Mardinin 5 milyon turist hedefine ulamasnda balonun çok ciddi bir katks olacak. dedi.

Balon turizminin çok hzl geri dönüler salayacan dile getiren Kafkas, bölgede tesis edilen güvenliin bu tür yatrmlar çekme noktasnda etkili olduunu vurgulad.

Kafkas, balon uçularnn domino etkisi olduunu anlatarak, ehirdeki bütün sektörlere etkilerini çok hzl gösteren çok heyecanl bir alan. Dolaysyla Mardin için çok ciddi bir anlam tekil ediyor. çok ciddi bir taleple karlayoruz. En banda beri çok ciddi tur operatörleri ciddi rezervasyonlar yaptryor. diye konutu.

- Mardin geleceini gökyüzünde aryor

Bu gelimenin öngördükleri bir durum olduuna dikkati çeken Kafkas, çünkü balonla yükseldiinizde ahane bir görsele ulayorsunuz. Tarihi Antik Dara Kentini ve eski Mardini görebiliyorsunuz. Mardin, bu anlamda çok ciddi kültürel mirasa sahip. Dolaysyla balon bunu büyüleyen bir duruma geliyor. ifadelerini kulland.

Kafkas, balon turizminin bölgede istihdama da katk salayacan aktararak, yer ekipleri ve pilotlara ihtiyaç duyulduunu, bunun tamamnn bölgeden salanmasnn planlandn, bu manada gençlere istihdam kaps aralandn kaydetti.

Scak hava balonlarnda Mardinin Türkiyenin en iyi destinasyonlarndan biri olduunu belirten Kafkas, balon turizminin ehrin uluslararas tantmna da önemli katk saladn vurgulad.

Kafkas, unlar belirtti:

Yurt dndan turist çekmek için çok iyi bir imkan. Yakn bir zamanda ehrin sokaklarnda insanlar bu farkll hissedecek. Bu noktada hedefimiz Avrupa ve Uzak Dou ülkeleri. Bu noktada balonu uçular ilgili çok ciddi talepleri var. Mardin geleceini gökyüzünde aryor. Turizmde, kalknmada, istihdamda, uluslararas tantmda Mardine çok ciddi katma deeri olacak.

Mardin Artuklu Üniversitesi MYO Otel, Lokanta ve kram Hizmetleri Bölümünde öretim görevlisi çidem Kzlgeçi, kentin birçok güzellii bünyesinde barndran önemli bir ehir olduunu belirterek, bu zengin potansiyelin havadan görülmesinin kentte önemli katk salayacana inandklarn söyledi.

Balon uçularnn turizmi daha da canlandracan ifade eden Kzlgeçi, özellikle yabanc turist saysn artracan aktard.

- Bu güzellii yaamak için gece yola çktk

Elazda öretmenlik yapan Derya Safi, ilk kez scak hava balonuna bindiini, gezinin heyecanl ve güzel geçtiini söyledi.

Kentin tarihi mekanlarn havadan görmenin çok güzel bir duygu olduunu anlatan Safi, Bu güzellii yaamak için Elazdan gece yola çktk. Manzara da çok güzel, baya büyüleyiciydi. Herkese tavsiye ediyorum. Bu çalmay yapanlar tebrik ediyoruz. diye konutu.

brahim Bayar da daha önce gezdii kenti havadan seyrettiini dile getirerek, yükseklik korkusu olmasna ramen gezinin elenceli geçtiini anlatt.

Daha önce Mardine gelmitik ama ku bak bakmak çok güzel, harika. Özellikle Daray yukardan görmek çok güzel bir deneyim. Roma antik kente havadan bakmak çok farkl bir duygu. ifadelerini kullanan Bayar, herkese bu deneyimi tavsiye ettiini belirtti.

Ana Sayfaya Git