Mardin sokakları sabunlu suyla yıkandı

Mardin’in merkez Artuklu ilçesinde sokaklar, belediye ekipleri tarafından sabunlu suyla yıkandı.

Haberler 28.07.2018 - 09:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Artuklu Belediyesi, tarihi ehrin sokaklarnda görüntü kirliliiyle mücadelesini sürdürüyor. Artuklu Kaymakam ve Belediye Bakanvekili akir Öner Öztürkün talimatyla ilçedeki, tarihi ehrin duvarlarna yazlan yazlar silinerek, sokaklar sabunlu suyla temizlendi.

SABUNLU SUYLA YIKANDI

Öztürk, Artuklunun mimarisini gölgeleyen ve görüntü kirlilii arz ederek, tarihi ehrin estetiine zarar verecek manzaralarn olumasna izin vermeyeceklerini söyledi. Öztürk, Sokaklarmz, tarihi ehrimizin bir anlamda aynalardr. Sahip olduumuz tarihi güzellikleri farkl renk ve yazlarla kirletmeye hiç kimsenin hakk yok. Bizler belediye olarak bu gibi görüntü kirlilikleriyle mücadelemizi sürdürüyoruz. Belli aralklarla ekiplerimiz hem yazlan yazlar siliyor, hem de sokaklarmz tazyikli su ve sabunla ykyoruz. Ben bir kez daha hemerilerimizi bu konuda daha duyarl olmaya davet ediyorum. Tarihi ehrimizin güzelliklerine sahip çkalm ve böylesi yaz yazanlar, ehrin güzelliklerini gölgeleyecek faaliyetler içinde olanlar derhal ekiplerimize haber vererek bizlere yardmc olmalarn istiyoruz dedi.

5 çEME MMARISI

Mardinin farkl noktalarnda bulunan 5 çemenin mimariye uygun ekilde restorasyon çalmalarnn da devam ettiini kaydeden Öztürk, Artukluda tarihi derinlii olan ve estetikle doay, doal ahengi bir bütünlük içinde gelecek nesillere aktarmann ehirde yaayan herkesin görevi olduunu kaydetti.

Ana Sayfaya Git