Mardin tanıtımı

"1. Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı"nda Mardin tanıtıldı

Haberler 29.03.2022 - 01:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ), Diyarbakrda bu yl ilki düzenlenen 1. Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarnda açt stantta kentin yöresel lezzetlerini tantt.

MAÜden yaplan açklamaya göre, Mezopotamyann tarih, kültür, doa, yaban hayat ve lezzetleriyle öne çkmas, turizm destinasyonu olarak benimsenmesi amacyla düzenlenen fuarda, Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatlar Bölümü öretim görevlileri ve örencileri tarafndan Mardin mutfann esiz lezzetleri ziyaretçilere tantld.

Fuarda MAÜ Rektör Yardmcs Prof. Dr. Serhat Harman, Mezopotamya nanç Turizmi panelinde sunum gerçekletirdi.

MARDN TANITILDI

Açklamada görülerine yer verilen MAÜ Rektörü Prof. Dr. brahim Özcoar, Mardinin Mezopotamyadan Anadoluya açlan ticaret yollar üzerinde olmas nedeniyle birçok medeniyetin odanda yer aldn belirtti.

Özcoar, MAÜnün bölgede somut kültürel varlklar ile turizme katk salayacak çalmalar yaptn aktararak, unlar kaydetti:

Diyarbakrda düzenlenen fuarda üniversite olarak yer aldk. Turizm Fakültemizde u an 500ü akn örencimiz var. Hem Mardinin hem Mezopotamya bölgesinin hem de ülkemizin turizm sektöründe kalifiyeli eleman ihtiyacn karlayabilecek bir fakülte konumundayz. Gastronomi ve Mutfak Sanatlar Bölümünde gastronomi yarmalarnda ampiyonluklar elde eden örencilerimiz Mardin mutfann yöresel lezzetlerini ziyaretçilere tantt. Fuarn düzenlenmesinde emei geçenleri tebrik ediyorum.

Ana Sayfaya Git