Mardin, turistleri kahve ve sabun kokuları ile karşılayacak

Tarihi kent turizm sezonunda kahve ve sabun üretimini iki katına çıkarıyor.

Haberler 17.08.2019 - 00:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Açk hava müzesi görüntüsüyle görenleri büyüleyen Mardin, devletin 3 yl içinde salad huzur ve güven ortam ile 2019 ylnda turizm rekorlar krmay hedeflerken, kentin yöresel sabun ve kahve üreticileri de yeni üretim rekoru krmaya hazrlanyor.

Geçen yl üretimlerini iki katna çkaran Aselciolu sabun, 2020 hedeflerini 600 ton sabun üretimi olarak açklarken Yaarbey kahve yetkilileri turizm art ile 50 ton yöresel kahve ve 20 ton yöresel badem ekeri ile bu yl esnafn yüzünün turizmden yana güldüünü ifade etti. Mardinin tarihi dokusundaki otantik atmosferi tüm dünyaya tantmak istediklerini kaydeden turizmciler Eylül aynda balayacak olan yeni turizm sezonu için üretimlerini iki katna çkararak Mardine gelen misafirleri yöresel kahve ve sabun kokular ile karlamay hedefliyor.

2020de hedef 600 ton sabun üretimi

hlas Haber Ajans (HA) muhabirine konuan Aselciolu sabunlarnn sahibi ehmus Özdener bu yl Mardinde 5 milyon turist hedeflendiini ifade ederek 2020 ylnda 600 ton sabun üretimi için tüm hazrladklarn yaptklarn söyledi. Özdener, Sezonumuz yava yava açlmaya balad. Bttm, eek sütü, menengiç, zeytinya, defne ve ardç katran sabun ile her çeitten 20 ton seri üretime girdik. Esnafmzn yüzü gülüyor. uan Hollanda, Almayanya, Fransa bata olmak üzere 21 ülkeye ihracat yapyoruz. Hedefimiz 2020 ylnda 600 ton sabun üretimi. Turistlerimiz de sabun alrken sabunlarn salk bakanl onayn var m yok mu belgeli mi, merdiven altm seri üretim mi aratrdktan sonra sabunlar alsnlar. Herkesi Mardine bekliyoruz dedi.

Yöresel kahveler turistlerin gözdesi

Yaarbey Kahve iletmecisi Yaar Budak bu yl turizm patlamas olduunu belirtti. Budak, Sezona çok iyi baladk. Badem ekeri, kahve olsun çok yüksek satlar yaptk. 10 tona yakn badem ekeri ve 20 tona yakn kahve ürettik ama yetitiremedik diye konutu.

Kahve ve badem ekeri üretimi iki katna çkt

Üretim kapasitelerini yükselttiklerini belirten Budak Badem ekerini 20 tona, kahve üretimini 50 tona yakn hedefliyoruz. 3 çeit badem ekerimiz var, tarçnl, tek batrma ve lav aacndan olan var. En çok sattmz Dibek kahvesi, Türk kahvesi, Süryani kahvesi ile çeitleri çoaltyoruz ve turistlerimize yerel halka hizmet için elimizden geleni yapyoruz. Amacmz Mardinin bu güzel dokusunu tüm dünya ve Türkiyeye Mardinin kokusunu tadn ulatrmak, tantmak istiyoruz eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git