Mardin Valisi, Kaymakam Safitürk'e suikast davası duruşmasını izledi

MARDİN’in Derik ilçesi Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Muhammed Fatih Safitürk’ün, makamında 10 Kasım 2016'da şehit edildiği suikastle ilgili açılan davanın 7'nci duruşması görüldü. Mardin Valisi Mustafa Yaman da mahkeme salonuna gelerek, duruşmayı izledi.

Haberler 27.02.2018 - 08:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ehit Derik Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Muhammed Fatih Safitürk suikastiyle ilgili 8i tutuklu, 15 sann yargland davann 7nci durumas, Mardin 3üncü Ar Ceza Mahkemesinde görüldü. Sanklar Abdulkadir Deniz, Ahmet Deniz, Devran Aslan, Fikret Bai, Fikret Deniz, Hüseyin zci, Mehmet Deniz, Mehmet Ali Yazl, Nursel Eser, Saime Ate Mesutolu, erif Mesutolu, Tahsin Erda, Vedat Erol, Zinet Erda ve Zuhal Dalçin hakknda, devletin birlii ve ülke bütünlüünü bozmak, kiiyi yerine getirdii kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürmek, kiiyi yerine getirdii kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürmeye teebbüs etmek, silahl terör örgütüne üye olmak, kamu malna zarar vermek, tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el deitirilmesi ve 6136 sayl yasann 12. maddesine muhalefet suçlarndan 3er kez arlatrlm müebbet ile 23 yldan 54 yla kadar hapis cezas isteniyor.

VAL MAHKEMEDE

Vali Mustafa Yamann da izledii durumaya tutuklu bulunan sanklar Fikret Ba, Ahmet Deniz, Devran Aslan, Tahsin Erda, erif Mesutolu, Mehmet Deniz, Vedat Erol ve Fikret Deniz ise Ses ve Görüntü Biliim Sistemi (SEGBS) araclyla katld. Kimlik tespiti ve iddianamenin okunmasyla balayan duruma, sank ifadelerinin alnmas ile devam etti.

çileri Bakanl ve Mardin Valilii ile müteki avukatlar, tutuklu sanklarn mevcut halinin devamn talep etti. Suçlamalar reddeden tutuklu sanklar tahliyelerini, tutuksuz sanklar ise beraatlerini istedi. Mahkeme heyeti, tutuklu sanklarn tutukluluk halinin devamna karar vererek durumay 16 Nisana erteledi.

Ana Sayfaya Git