Mardin ve Şırnak’ta operasyon: 32 gözaltı

Mardin ve Şırnak’ta güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonlarda 32 kişi gözaltına alındı.

Haberler 16.08.2019 - 00:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinde terör örgütü PKKnn gençlik yaplanmas olan Devrimci Gençlik Hareketi (DGH) ve YPSye afak operasyonu düzenlendi. Operasyonda 11 kii göz altna alnd.

Edinilen bilgilere göre, Mardinin Savur, Nusaybin, Artuklu, Dargeçit ve Kzltepede ilçelerinde Mardin Cumhuriyet Basavclnn talimat ile Mardin l Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ube Müdürlüü ekipleri tarafndan PKK terör örgütünün gençlik yaplanmas DGH ve YPS üyelerine yönelik afak operasyonu düzenlendi. Operasyonlarda 9 kii ile terör örgütünü övücü yazlar duvarlara yazan 2 kii suç üstü yakaland. Zanllarn emniyetteki ilemleri devam ediyor.

rnakta ise terör örgütü PKK/KCK üyelerine yönelik gerçekletirilen operasyonda 21 kii gözaltna alnd.

rnak l Emniyet Müdürlüü, PKK/KCK terör örgütüyle mücadele kapsamnda terör örgütü içerisinde faaliyet yürüttüklerine dair tehisler, el yapm patlayc ve Molotof üzerinde parmak izi bulunan, sosyal medya üzerinden terör örgütünün propagandasn yapan, PKK/KCK terör örgütünün aparat YPS içerisinde faaliyet yürüten ahslara yönelik operasyon gerçekletirildi. Merkez ve ilçelerde sabah saatlerinde gerçekletirilen operasyonda 21 kii yakalanarak gözaltna alnd.

Ana Sayfaya Git