Mardin'de "2. Geleneksel Bahar Şenlikleri"

İçişleri Bakanlığınca görevlendirilen Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından "2'nci Geleneksel Bahar Şenlikleri" düzenledi.

Haberler 11.05.2018 - 09:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kültür, Turizm ve Sosyal ler Daire Bakanl Konservatuvarnca, konservatuvar bahçesinde düzenlenen enlik, Mazruna Gösteri Sanatlar Topluluunun gösterisiyle balad.

Daha sonra konservatuvarda bir yl boyunca eitim gören örencilerin oluturduu Türk halk müzii ile çocuk korolar sahne ald, ney, balama, gitar, erbane dinletisi yapld, fotoraf kulübü sergisi ile tiyatro gösterisi sunuldu.

enlik kapsamnda ressam smet Yedikardein resimlerinden oluan Mardin Medeniyetler Kaps adl sergi de açld.

- Etkinlikler Mardine renk katt

Mardin Büyükehir Belediyesi Kültür, Turizm ve Sosyal ler Daire Bakan Yakup Sar, yapt açklamada, belediyeye yaplan görevlendirmenin ardndan konservatuvarn açldn hatrlatarak, binlerce örencinin farkl dallarda eitim görme frsat bulduunu söyledi.

enliin, konservatuvarn yl sonu etkinlii olarak düzenlediine iaret eden Sar, örencilerin aldklar eitim dorultusunda güzel eserler sergilediini aktard.

Yakup Sar, Bu etkinlikler Mardine güzel renk katt. Amacmz Mardinin sosyallemesi, kültürel anlamda hak ettii yeri bulmas. Dünyaca ünlü Mardinli ressammz smet Yedikarde de etkinliimize resimleriyle katld. diye konutu.

Mardinde güzel eylerin olduunu vurgulayan Sar, özellikle Milli Eitim Müdürlüüyle organizeli olarak, sanatsal, kültürel faaliyetlere imza atldn kaydetti.

Yakup Sar, yaz tatilinden sonra yeni eitim ve öretim ylnn balamasyla konservatuvardaki eitimlere daha güzel ekilde devam edileceini, kültür ve sanat alanndaki kurslarla kente hizmet etmeye devam edeceklerini ifade ederek, Mardinin tantmna katkda bulunan herkese teekkür etti.

Ressam Yedikarde de Mardinin turizmine katk sunmann mutluluunu yaadn aktard.

Mardinin kültürel bir hazine olduuna dikkati çeken smet Yedikarde, Mardin dünyaya örnek bir memleket. Bunu resimle göstermek istedim. Bunu baarabildiysem ne mutlu bana. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git