Mardin’de bin 180 kadın meslek sahibi oldu

Mardin Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Merkezi (MARMEK), kadınların ihtiyaç ve beklentilerine cevap vermekle beraber, meslek edinmelerine katkı sağlıyor. 6 ay önce faaliyete başlayan merkezde bin 180 kişi sertifika alarak, meslek sahibi oldu.

Haberler 22.06.2018 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin Valisi ve Büyükehir Belediye Bakanvekili Mustafa Yaman, Kadnlarmzn mutlu olduu bir ehirde yaamas adna elimizden geleni yapyoruz. limizin gelimesi adna birçok projeyle çalmalarmz ara vermeden devam etmektedir. Ksa süreye sdrdmz büyük iler ile ehrimiz deimekte ve vatandalarmzn beklentilerini karlayan bir konuma gelmektedir. Bizler ilimizde sosyal projelere de önem verdik. Bu nedenle dezavantajl gruplarn hep yannda olduk. Dikkate aldmz konularn banda ise kadnlarmz geldi. Özellikle onlarn meslek edinmeleri adna önemli çalmalar yaptk. MARMEK de bunlardan sadece birisidir dedi.

RAKAMLAR ORTADA

MARMEKin çalmalarndan da bahseden Yaman, Birimimiz kadnlarmzn ekonomik hayata katlmalarn, ev ekonomilerine destek salamalarn ve becerilerinin artmasn hedeflemektedir. Bu nedenle kadnlarmzn da taleplerini dikkate alarak sürekli kurslar açmaktayz. Ayrca okuma yazma bilmeyen kadnlarmza da fayda salamaktayz. MARMEK bu özellikleriyle ksa zamana önemli bir baary sdrmtr. Rakamlara baktmzda bu durum daha fazla ortaya çkmaktadr. Bu tür çalmalarla kadnlarmzn yannda olmaya devam edeceiz diye konutu.

Ana Sayfaya Git