Mardin'de "çocuk trafik eğitim parkları" kuruluyor

Görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesince, okullarda çocukların trafik kurallarını uygulamalı olarak öğrenebilmesi için "çocuk trafik eğitim parkları" yapılıyor

Haberler 14.12.2017 - 10:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamnda görevlendirme yaplan Mardin Büyükehir Belediyesince, okullarda çocuklarn trafik kurallarn uygulamal olarak örenebilmesi için çocuk trafik eitim parklar ina ediliyor.

Mardin Büyükehir Belediyesi Ulatrma Daire Bakanl, merkez Artuklu, Midyat, Kzltepe ve Nusaybin ilçesinde mekan uygun olan okullarda çocuk trafik eitim parklar yaparak örencilerin hizmetine sundu.

Mardin Büyükehir Belediyesi Bakan Vekili Vali Mustafa Yaman, gelecein oförlerini yetitireceklerini anlatt. Belediye olarak çocuklara trafik kurallarn uygulamal olarak öretmek için okullarn bahçelerine, çocuk trafik eitim parklar yaptklarn belirten Yaman, okul bahçelerinde eitimlerin profesyonel eitmenler tarafndan verileceini ifade etti.

u ana kadar merkez Artuklu, Kzltepe, Midyat ve Nusaybin ilçesinde pilot okullarda eitim parklarn ina ettiklerini aktaran Yaman, kentteki mekan uygun tüm okullarda park yapmay hedeflediklerini bildirdi. Yaman, Böylelikle geleceimiz olan çocuklarmz trafik konusunda tam donanml bireyler olarak yetitireceiz. dedi.

Eitmen Heycan Ömer de trafik kurallarn bilen bir nesil yetitirmeyi amaçladklarn, okullarda eitimlerin düzenli ekilde süreceini söyledi. Ömer, Okullarmza dört tekerlekli bisiklet ve trafik levhalar hediye ediyoruz. Bu parklarmzda örencilere uygulamal olarak eitimler veriyoruz. Eitimlerimiz güzel geçti. Uygulamal olunca örenciler elenerek örenebiliyorlar. dedi.

Örencilerden Selim Aksoy, hem elendiklerini hem de trafik kurallarn örendiklerini söyledi.

Beyzanur Demirkaya da bu sayede trafikte yaplacaklar uygulamal olarak gördüklerini dile getirdi.

Ana Sayfaya Git