Mardin'de çocuklara gökyüzünden şeker yağdı

Görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesince kentte çeşitli noktalardan uçurulan uçurtmalardan şeker dağıtıldı.

Haberler 18.06.2018 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca görevlendirme yaplan Mardin Büyükehir Belediyesi, gökyüzünden çocuklara eker datt.

Sosyal Hizmetler Daire Bakanlnca kentin farkl noktalarnda uçurtmaya balanan poetler araclyla çocuklara eker datld.

15 Temmuz Demokrasi ve ehitler Parknda havalandrlan uçurtmalardan eker datlmas renkli görüntüler oluturdu. Suriyedeki iç savatan kaçarak Mardine snan Suriyeli ailelere mensup çocuklarn eker toplama sevinci çevredekilerin ilgisini çekti.

Vatandalardan Sibel Sayhar, belediyenin çocuklar sevindirdiini belirterek, lk defa görüyorum öyle bir ey. çok güzel bir etkinlik oldu. çocuklar elendirmek gerekiyor. dedi.

çocuklardan Medine Er, eker toplayarak güzel bir bayram geçirdiklerini belirtti.

Aziz Serinken de uçurtmayla eker datldn, çok güzel anlar yaadklarn anlatt.

- Suriyede bomba Türkiyede eker yayor

Suriyenin Halep kentindeki savatan 3 yl önce kaçarak Mardindeki akrabalarnn yanna yerleen 11 yandaki Hac Abdurahman, bayramdaki etkinliin kendilerini sevindirdiini anlatt.

Abdurahman, Arkadalarmla Suriyede oynarken helikopter geldi her yere bomba att. Herkes kaçmaya balad, ben de saklandm sonra babam geldi buldu. Türkiyeye gelirken snrda askerler bizi ald. Türk askerini çok seviyorum. Suriyede sava vard bombalar yayordu, Türkiyede ise eker atyorlar. dedi.

Halepten gelen Mehmet Amedi Türkiyede bayramlarn güzel geçtiini belirterek, Suriyede üzerimize bomba yayordu, Türkiyede eker yayor. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git