Mardin'de hayvanlara 5 yıldızlı hizmet

MARDİN Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nde hayvanlara 5 yıldızlı hizmet veriliyor. Her türlü teknik donanıma sahip merkezde, her ay 20’nin üzerinde hayvan ameliyat ediliyor.

Haberler 08.07.2018 - 12:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Son zamanlarda sokak hayvanlara yönelik iddet olaylar sk sk gündeme gelirken, Mardinde bulunan Hayvan Rehabilitasyon Merkezi, hayvanlara 5 yldzl hizmet veriyor. Bölgenin birçok noktasndan özel tasarlanm hayvan tama araçlar ile merkeze getirilen yaral veya hasta hayvanlar, tedaviye alnyor. Mardin Büyükehir Belediyesi bünyesindeki merkezde, röntgen çekiminden kan deeri ölçüm cihazlarna, protez takmlardan yürüteçlere, ameliyatlardan alara, bakmlarndan barnmalarna kadar her alanda hayvanlara hizmet veriliyor.

MERKEZ AYDA 20 OPERASYON YAPILIYOR

Geçen günlerde trafik kazas sonucu aya krlan köpein ameliyatn gerçekletiren Veteriner Hekim Nureddin Bozda, Köpeimizin arka ayak ksmnda krk vard, platin taktk. Rehabilitasyon merkezimizde 2018 yl içerisinde aylk 20 hayvana operasyon yapyoruz. Son 6 ayda, 30un üzerinde krk operasyonu gerçekletirdik. Ortalama ayda 100 ksrlatrma operasyonumuz olmaktadr. Bizi aan operasyonlarda ise stanbul, Ankara gibi daha büyük merkezlere sevk ediyoruz. Sevk ettiimiz hayvanlar arasnda Almanyaya gidenler bile var. Burada 2 veteriner hekim ve 5 tekniker olmak üzere toplam 25 personelle görev yapyoruz dedi.

ALMANYAYA TEDAV AMAçLI K KÖPEK GÖNDERDK

Hayvan Rehabilitasyon Merkezinde görevli Hayvan Haklar Dernei (HAYTAP) Temsilcisi Veysel Ödür, Mardinden Almanyaya tedavi amaçl iki köpek gönderdiklerini dile getirerek, Bir tanesinin ad Lavoy, dierinin ise Miskin idi. Miskine Mardin Devlet Hastanesi civarnda bir araç çarpmt, onu merkeze getirdik ve röntgenini çektik. Bizi aan bir kr vard. stanbula gönderdik. stanbulda bir operasyon geçirdi ve orada 5 aya kadar geçici bir yuvada kald. Geçici yuvada kaldktan sonra Almanyada ona bir yuva bulundu. Almanyaya gittikten sonra süreç devam etti. O srada yürüyüünde bir anormallik tespit ettiler. Orada çok özel bir operasyon olan total kalça protezi yaptlar. Müthi bir operasyon oldu ve iyi bir sonuç aldlar. u an Miskin Almanyada çok mutlu bir ekilde ailesiyle birlikte yayor. Tedavisi devam ediyor. Hayat hikayesine Mardinden Almanyaya uzanan bir yolculuk diyebiliriz.

U AN YAPAMAYACAIMIZ KIRIK OPERASYONU YOK

Rehabilitasyon merkezinde gerekli tüm teknik ekipman ve cihazlarn bulunduunu belirten Ödür, Burada bulunan teknik ekipman ve cihazlarn her rehabilitasyon merkezinde bulunan eyler deil, burada sürekli çtay yükseltiyoruz. Projelerimiz hiç durmuyor. Krk operasyonlarnda kendimizi fazlasyla atk. Yapamayacamz krk operasyonu yok. Sadece ameliyat yapmakla bitmiyor. Enfeksiyona kar da tedavilerini aksatmadan yapyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git