Mardin’de kartpostallık görüntü

Binlerce yıllık taş konakları, el işlemesi tarihi kubbeleri, ezan ve çan sesinin birbirine karıştığı Mardin, sonbaharda tablo gibi güzelliğiyle dikkati çekiyor.

Haberler 13.11.2019 - 10:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Camileri, medreseleri, kiliseleri, dar sokaklar ve tarihi ta konaklaryla masal ehri Mardin, turizmde yakalanan ivme ile altn çan yaarken, Savur ilçesi doa sanatçlarn mest edecek tablo gibi güzelliiyle dikkati çekiyor. Yl sonuna kadar 5 buçuk milyon turist hedefiyle çalmalarn sürdüü kente sonbahar olmasna ramen yerli ve yabanc turistlerin aknna uruyor. Ezan ve çan sesinin birbirine kart, farkl kültürlerin hogörüyle, kardeçe yaad, binlerce yllk bir tarihin miras olan Mardinde Dara harabeleri, Deyrulzaferan, Meryem Ana Kilisesi, Mor Yakup Manastr, Kasmiye Medresesi, Ulu Cami ve 1. Cadde turistlerin gözde mekanlar arasnda yer alrken sakl bir bahçe olan Savur ilçesi sonbahar da yal boya tablolar aratmayan doa görüntüsüyle görenleri hayran braktryor.

FOTORAF TUTKUNLARI

Özellikle ilçeyi ziyaret eden fotoraf tutkunlar, ilçenin önemli mesire alanlarnn banda gelen Yeilsu tesisleri yaz aylarnda piknikçileri arlarken, sonbaharn gelmesiyle birlikte sar, kahverengi, yeil ve krmznn her tonu ile fotoraf sevenlerin urak mekan oldu. Rengarenk görüntüsüyle kartpostallk manzaralar aratmayan bir görsel ölen Savuru ziyaret ederek bu görüntüyü yakalamak için fotoraf çekimine çkan fotoraf sanatçlar Mustafa Klç, Sümer Yüksel, Kerim Kan ve Burak Bahadr Tuzlu ile fotoraf çeken Mardin Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Mustafa Yaman da, sonbaharn güzelliklerini görüntülemek isteyen fotoraf merakllar ve doaseverleri ilin bu güzelliklerini görmeye davet etti. Vali Yamann objektiften yansyan fotoraflar büyük beeni toplad.

Ana Sayfaya Git