Mardin'de mayıs ayı için otellerdeki doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı

Mardin Turizm ve Otelciler Derneği Başkanı Özgür Azad Güngör, mayıs ayı için otellerin yüzde 100 doluluk oranına ulaştığını belirterek, "Çok ciddi talepler geldi. Avrupa'dan da bayağı talepler gelmeye başladı. Hem online satışlarda hem de gruplar şeklinde gelen birçok misafirlerimiz var. Normalleşmenin de bayağı bir etkisi oldu. Bayram nedeniyle de çok ciddi bir talep oldu" dedi.

Haberler 28.04.2022 - 01:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yüzyllardr farkl dil ve dinlerin bir arada yaad, camileri, medreseleri, kiliseleri ve tarihi evleriyle yerli ve yabanc turistlerin ilgisini çeken Mardinde bayram younluu yaanyor. Yl içinde yaklak 3 milyon turisti arlayan Mardin, Ramazan Bayramnda da turistlerin gözde ehirlerinden biri olacak. Bayram tatilini, tarihi yaplar ve doal güzellikleriyle ziyaretçileri cezbeden kentte geçirmek isteyenlerin youn talebi turizmcileri de sevindirdi. Bayram ve sonrasnda gelen taleplerin fazla olmasyla tur operatörleri de personel, araç ve tur saylarn artrd.

Kentte aktif olarak yaklak 12 bin yatak kapasiteli 54 otel hizmet veriyor. Mays ay rezervasyonlarnda doluluk oran yüzde 100e ulat.

AVRUPADA BAYA TALEPLER GELMEYE BALADI

Mardin Turizm ve Otelciler Dernei Bakan Özgür Azad Güngör, bayram tatilini Mardinde geçirmek isteyenlerin aylar öncesinden rezervasyon taleplerini aldklarn belirterek, öyle konutu:

unu diyebilirim ki mays aynda yüzde 100 doluluumuz u anda saland. çok ciddi talepler geldi. Avrupadan da baya talepler gelmeye balad. Hem online satlarda hem de gruplar eklinde gelen birçok misafirlerimiz var. Normallemenin de baya bir etkisi oldu. Bayram nedeniyle de çok ciddi bir talep oldu. Mardinin tercih edilmesi için çok ciddi sebepler var. Her kesime hitap eden bir corafyadayz. Her kesimine hitap edebilecek tarihi yaplar mevcut. nsanlar buraya geldiinde o atmosferin içinde kendilerini büyülenmi gibi hissediyorlar doal olarak. Türkiyede 5 dili duyabileceiniz baka bir il olduunu düünmüyorum.

Ana Sayfaya Git