Mardin'de Paskalya ayini

Paskalya Bayramı dolayısıyla tarihi Kırklar Kilisesi'nde sosyal mesafe kurallarına uyularak sınırlı sayıda katılımcı ile ayin yapıldı

Haberler 20.04.2020 - 10:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardindeki tarihi Krklar Kilisesinde din adamlar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamnda sosyal mesafe kurallarna uyarak Paskalya Bayram dolaysyla ayin düzenledi.

Farkl dil ve dinden vatandalarn yüzyllardr huzur içinde bir arada yaad hogörü kenti Mardinde Süryani din görevlilerinin ald karar neticesinde geçen ay manastr ve kiliselerde ibadet ve ziyaretlere ikinci bir duyuruya kadar ara verildi.

Paskalya Bayram dolaysyla bugün Krklar Kilisesinde sosyal mesafe kurallarna uyularak snrl sayda katlmc ile ayin düzenlendi. Ayini Bapapaz Gabriel Akyüz yönetti. Krklar Kilisesinde din adamlarnn katld ayinde Türkçe, Arapça, branice ve Süryanice ilahiler okundu. ncilden bölümlerin de okunduu ayinde, Akyüz, koronavirüs salgnnn bir an önce sona ermesi için dua etti. Ayinin ardndan görevliler, sosyal mesafe kurallarna uygun olarak bayramlat, mum yakp dua etti. Görevliler ayini sosyal medyada canl yaynlayarak Süryani vatandalarn evlerinde izlemesini salad.

SALGININ SONA ERMES çN DUA EDYORUZ

Akyüz, Süryaniler için çok önemli bir bayrama girdiklerini, bu kapsamda tedbirlere uyarak ayin düzenlediklerini söyledi.

Her yl kilisede cemaatin dolup tatn ancak bu yln çok az kiinin katlmyla ayin yapldn ifade eden Akyüz, öyle dedi:

Bugün bütün dünyay etkisi altna alan virüs salgn herkesi evine hapsetti. Bütün dünyada özellikle ülkemizde, bölgemizde, ehrimizde salgnn sona ermesini temenni ediyoruz. Bunun için dualar ediyoruz. nallah Rabb dualarmz bu bayramda duyacak ve salgn, hastal kaldracak.

Geçmiten bu yana benzer salgn hastalklarla kar karya kaldklarn aktaran Akyüz, Bizim görevimiz dua etmek. Salgnn sona ermesi için dua ediyoruz. ifadelerini kulland.

Farkl etnik yapdan insanlarn bir arada hogörü içerisinde yaad Mardinde bayramlarn birlikte kullandn dikkati çeken Akyüz, her sene Mardin Valisi Mustafa Yaman ve Müslümanlarn bayramlarn kutladklarn ancak bu bayramda maalesef bayramlamann yaplamayacan söyledi.

Akyüz, çiçek gönderen Yamana ve kendilerini arayan Müslümanlara teekkür etti.

Bu arada, Deyrulzafaran Manastrnda da Paskalya Bayram dolaysyla Mardin ve Diyarbakr Metropoliti Saliba Özmenin yönetiminde snrl sayda katlmla ayin düzenlendii örenildi.

Ana Sayfaya Git