Mardin'de saldırıya uğrayan doktor çifte destek eylemi

MARDİN Devlet Hastanesi'nde görevli doktorlar Davut Sakız ve eşi Ayşe Sakız'ın hastanedeki tedavileri sürerken, sağlıkçılardan saldırıya tepki geldi. Mardin Sağlık Sen Şubesi ve Aile Hekimleri Derneği öncülüğünde bir araya gelen sağlıkçılar, yaptıkları basın açıklamasıyla saldırıyı kınadı.

Haberler 04.07.2019 - 10:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Olay, dün öle saatlerinde, Artuklu ilçesinde meydana geldi. Mardin Devlet Hastanesi Endokrin bölümünde görevli uzman doktor Davut Sakz ve ei enfeksiyon uzman Aye Sakz, 06 BHA 955 plakal otomobillerini park edip, indi. Bu srada, 10 gün önce hastaneye gelen, Davut Sakzn muayene ettii, ancak tahlil sonuçlarnda bulguya rastlamad için rapor verilmeyen Cebrail B. (28) ve ismi örenilemeyen kii, 06 DL 5909 plakal otomobilden inip, çifte saldrd. Yaralanan Sakz çifti, hastanede tedaviye alnrken, ikayet üzerine polis çalma balatt. Ekipler, güvenlik kameras görüntülerine yansyan saldry gerçekletiren Cebrail B. ve yanndaki kiiyi düzenledikleri operasyonla yakalayp, gözaltna ald.

SALIK çALIANLARINDAN MESLEKTALARINA DESTEK EYLEM

Saldrya tepki gösteren Mardin Salk-Sen ubesi ve Aile Hekimleri Dernei üyeleri, hastane önünde bir araya gelerek basn açklamas yapt. çok sayda salk çalannn katld basn açklamasn, Sal- Sen ube Bakan Dr. Mehmet Selim Ünverdi okudu. Ünverdi, salk çalanna iddetin topluma kar yaplm utanç verici bir durum olduunu ifade etti. Salk hizmetlerinin kamu adna sunulan bir hizmet olduunu ve salk çalanlarnn da kamu hizmeti sunduunu anlatan Ünverdi, unlar söyledi:

Salkta iddet, ayn zamanda kamu hizmetine kar yaplm bir eylemdir. Salk çalanna iddet, topluma kar yaplm utanç verici bir durumdur. Salk çalanlarnn iddetle kar karya kalmalar ve bunun önüne geçilememi olmas önemli bir sorundur. Salkta yaanan iddete yol açan temel nedenler ortadan kaldrlmadan, koruyucu, önleyici çözümler bulunmadan, sorunla baa çkabilmi ülkelerdeki birikime baklmadan iddet sonras güvenlik temelli ya da knamac yaklamlarla yetinerek bu sorun çözülemez. çözüm için kamuoyu ve kamu otoritesi bir araya gelmelidir. Salk çalanlarna yönelik iddet konusunda sorunun temeline inilmeli, gerekli admlar atlmal, aktif yaklamlar sergilenerek gerekli tedbirler bir an önce alnmaldr. Bu vesileyle, Mardin Devlet Hastanesinde, uygunsuz ilaç raporu isteyen hastaya ilaç yazmayacan söyleyen çalma arkadamz Uz. Dr. Davut Sakz ile ei Uz. Dr. Aye Sakzn darp edildii menfur saldry, üyelerimiz ve tüm salk çalanlar adna knyor ve bu konunun takipçisi olacamz belirtiyoruz.

SALDIRGANLARIN EMNYETTEK LEMLER SÜRÜYOR

Bu arada, doktor çift, Aye ve Davut Sakzn Mardin Devlet Hastanesindeki tedavilerinin sürdüü bildirildi. Saldrganlarn ise emniyetteki ifade ilemlerinin ardndan adliyeye sevk edilecei belirtildi.

Ana Sayfaya Git