Mardin’de “Teknoloji ve İnovasyon Eğitim Kampüsü” açılıyor

Türkiye’de sadece Ankara ve İskenderun’da bulunan Teknokent Koleji’nin Mardin’de kurulması için ilk adım atıldı.

Haberler 01.08.2018 - 10:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Kalknma Ajans (DKA), Türkiyede sadece Ankara ve skenderunda bulunan Teknokent Kolejinin Mardinde kurulmas için önemli bir adm att. Anaokulu, ilkokul, ortaokul, fen ve teknoloji lisesi, görsel sanatlar ve spor lisesi, turizm ve otelcilik lisesi, spor tesisleri, bilim sanat merkezini barndran kolejin, bölgedeki eitime ciddi bir katk salamas öngörülüyor.

Teknokent Koleji Mardin Kampüsü Yatrm Projesi hakknda DKA ve kolej yetkilileri arasnda bir toplantda gerçekletirildi. Toplantda projenin detaylar konuularak, ajansla ibirlii öngörüldü.

Kampüsün kurulmas sürecinde DKAnn danmanlk hizmetlerini yürüterek projenin bir an önce hayata geçmesini salamay hedefliyor. DKA Genel Sekreteri Ylmaz Altnda, eitimin en büyük yatrm olduunu vurgulayarak, eitim olanaklarn artrmann bölgenin kalknmasnda ciddi bir fark yaratacan dile getirdi.

Altnda, Nitelikli eitim anlayyla 5 bin örenciye eitim verme hedefiyle yola çkan Teknokent Koleji eitim programnn ana amacn özellikle tp, mühendislik ve biliim alanlarnda baz temel yeterliliklerin kazandrmas oluturmaktadr. novatif ve yenilikçi bir eitim anlayndan hareketle örencilerin sadece üniversite snavna deil, üniversite ve i hayatna hazr olmalarn salayacak gerekli altyap ile lise eimini tamamlamalar hedeflemektedir. Dedi.

50 milyon TLlik yatrmla Mardinde Teknokent Koleji açlm olacak. Artuklu Kampüsü, Aziz Sancar Kampüsü, Hüma Kampüsü, Teknokent Yaam Kompleksi ve El Cezeri Kampüsü adlaryla 5 farkl kampüsü içeren kolejin sadece Mardinden deil, çevre illerden de örenciye ev sahiplii yapmas bekleniyor.

Ana Sayfaya Git