Mardin'de "Uluslararası Kudüs ve Mescid-i Aksa" sempozyumu

Mardin'de 2 gün sürecek sempozyuma çok sayıda ilim adamı ve akademisyen katılacak

Haberler 28.09.2017 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin Artuklu Üniversitesi tarafndan Uluslararas Kudüs ve Mescid-i Aksa sempozyumu düzenlenecek.

Sempozyum Bakan ve Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Arakça, yapt açklamada, 6-7 Ekim tarihlerinde düzenlenecek uluslararas sempozyuma basn, akademi ve bilim dünyasndan birçok etkin isim katlacan kaydetti.

Kudüsün insanln ve slam ümmetinin kanayan yaras olduuna iaret eden Rektör Arakça, tarih balamnda düünüldüünde de dünyann en ilginç ve her üç din için kutsal olduu ifade edilen bir ehir olduunu söyledi.

KUDÜS VE MESCD- AKSA

Arakça, slmn mübarek ve kutsal meknlarnn üçüncüsü ve ilk kblemiz Mescid-i Aksay yüreinde tayan ehir, krk yldr Yahudi igali altnda. Esir, boynu bükük, her gün ehitler veren, barnda milyonlarca madur ve mazlum barndran Filistinin bakenti Kudüs slam dünyasnn kanayan yarasnn sürekli kan damlatan kalbidir. ifadelerini kulland.

Eski Diyanet leri Bakan Prof. Dr. Mehmet Görmez, Nevehir Hac Bekta Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bal, Eski Kudüs Müftüsü ve Mescid-i Aksa Hatibi eyh krime Sabri, Babakan Bamüaviri Prof. Dr. Bekir Karla gibi akademi, siyaset ve bilim dünyasnda tannm isimlerin de yer alaca uluslararas sempozyumda otuzdan fazla ilim adam ve akademisyen tebli sunacak.

Ana Sayfaya Git