Mardin'deki Turizm Kongresi'nde 'Bakan gelmedi' polemiği

MARDİN Artuklu Üniversitesi'nin organizasyonunu üstlendiği 18'inci Ulusal Turizm Kongresi'nde Rektör Prof. Dr. Ahmet Ağırakça ile Ak Parti Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı arasında 'bakan gelmedi' polemiği yaşandı.

Haberler 20.10.2017 - 08:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Prof. Dr. Arakça, bir yl önce bilgi verilmesine karn Kültür ve Turizm Bakan Numan Kurtulmu ya da yardmclarnn kongreye katlmadn söyledi. çankr ise Bakan Kurtulmu adna programa katldn belirtip, Kültür ve Turizm Bakan Numan Kurtulmu beyefendi 4 ay önce göreve geldi dedi.

DYARBAKIR/MARDN-Her yl bir üniversitenin organize ettii Ulusal Turizm Festivalinin 18incisine Mardindeki Artuklu Üniversitesi ev sahiplii yapt. Bir otelde düzenlenen kongrenin açl konumasn yapan Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Arakça, Kültür ve Turizm Bakan Numan Kurtulmuun kongreye katlmamasn eletirdi.

BAKAN GELMED POLEM

Bir yl önce festival için bakana bilgi verildiini, ancak bakan ya da yardmc düzeyinde kimsenin katlmadn söyleyen Prof. Dr. Arakça, Bir eksiimiz kald. Onu da ifade etmeden geçmek istemiyorum açkça. Kültür Bakanlnn burada temsil edilmemesi büyük bir eksiklik. Bakanmza buradan arz ediyorum. Sayn Bakanmzn burada olmas gerekiyordu. En azndan bakan yardmcmzn burada olmasn bekliyorduk. Ben bu sabaha kadar sayn bakan yardmcmzn, Hüseyin Beyin geleceini biliyordum ve kendisini bekliyordum. Müstear seviyesinde de temsil edilebilirdi. Müstear yardmcs seviyesinde de temsil edilebilirdi. Ama olmad, gerçekten üzüntülerimi arz ediyorum. Sayn bakan ve bakan yardmclar da benim arkadalarmdr. Ama burada olmalar gerekirdi. Bu program, bir yl önceden belliydi, biz bu program bir yl evvelinden kendilerine bilgi verdik, arz ettik ve bu programa göre kendilerini ayarlayabilirlerdi dedi.

REKTÖRE CEVAP VERD

Ak Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez çankr ise yapt konumada, Rektör Prof. Dr. Arakçaya cevap verdi. Bakan Kurtulmu adna programa katldn söyleyen çankr, Öncelikle unu hatrlataym, Sayn Kültür ve Turizm Bakanmz Numan Kurtulmu beyefendi youn programlarndan dolay aramzda olamad. Sayn Rektörümüz bir yl önce bu programn organize edildiini ve kendisine bilgi verildiini söyledi. Ancak, kendisi 4 ay önce deien bakanlar kabinesinde Kültür ve Turizm Bakan oldu. Ak Parti Mardin Milletvekili olarak kendisinin buradan sizlere selamlarn getirdim. Onlarn temsilcisi olarak buradaym. Tekrar onun adna hepinizi sevgi ve saygyla selamlyorum diye konutu.

Kongrede konuan Mardin Valisi Mustafa Yaman da, ulusal turizm kongresinin Mardinde yaplmasndan duyduu memnuniyeti dile getirdi.

Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Mirolu ise, turizm potansiyelinin artmas için Mardin Kalesinin hizmete açlmas gerektiine deindi.

Ana Sayfaya Git