Mardinkapı yolu çift şeritli oluyor

Tarihi on gözlü köprü güzergahını da kapsayan ve turizm açısından büyük öneme sahip Mardinkapı ile Kabe Köprüsü arasındaki yol çift şeritli oluyor.

Haberler 27.02.2020 - 11:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyükehir Belediye Bakanvekillii görevine geldiinden itibaren hayata geçirdii Muhtar Saati toplantsnn 17incisini gerçekletiren l Valisi ve Bakanvekili Hasan Basr Güzelolu, Diyarbakrn turizmi açsndan büyük öneme sahip olan Mardinkap ile Kabe Köprüsü arasndaki karayolunu çift erite dönütüreceklerini açklad.

Büyükehir Belediyesi Toplant Salonunda 17incisi gerçekleen Muhtar saati bulumasna Vali Güzelolunun yansra, Büyükehir Belediyesi Genel Sekreteri Muhsin Erylmaz, DSK Genel Müdür Yardmcs Mustafa Gökez, Devlet Su leri 10. Bölge Müdürü Veysi Kanat, Karayollar 9. Bölge Müdürü Ökke Ceylan, kamu kurum müdürleri, Büyükehir Belediyesi ve DSK Genel Müdürlüü daire bakanlar ile mahalle muhtarlar katld.

RAMAZAN DOLU DOLU GEçECEK

Vatandalarn Ramazan ayn sorunsuz geçirmeleri amacyla youn bir hazrlk içinde olduklarn dile getiren Güzelolu, kent merkezi ve ilçelerde Ramazan ayna özel etkinlikler düzenleyeceklerini bildirdi. Ramazan aynn dayanma ay olduuna dikkat çeken Güzelolu, yardma ihtiyac olanlarn belirlenmesinde muhtarlarn mahallelerindeki kiilerin tespitinde belediye ile ortak çalmasn istedi.

HASTA YAKINLARINA DNLEME SALONU

Yal destek projesiyle kent merkezi 4 ilçede belirlenen 65 ya üstü bakma muhtaç bireylerin temel bakm, ev temizlii ve dier ihtiyaçlarn karlayacaklarn müjdeleyen Güzelolu, muhtarlara da seslenerek eski aile ve komuluk geleneklerini sürdürerek mahallede ikamet eden yallarn kaplarn sklkla çalmalarn ve hatrlarn sormalarn istedi. Dicle Üniversitesi Hastanesinde 2 Gazi Yaargil Eitim Aratrma Kadn Hastalklar Doum ve çocuk Hastalklar Hastanesi 1 ve Diyarbakr çocuk Hastalklar Hastanesine 1 olmak üzere toplam 4 adet hasta yaknlar dinlenme salonlar ina edeceklerini açklayan Güzelolu, souk ve stma sistemli hasta yakn bekleme salonlarnda vatandalara ücretsiz çay ile çorba datacaklarn ifade etti. Güzelolu, ayrca 25 gün sonra tamamlanp hizmete girecek olan hasta yaknlar dinlenme salonlarnda mescit ve çocuk emzirme bölümlerinin de yer alacan söyledi.

HASTANE çEVRESNDEK YERLER

Kamuya ait hastane çevrelerinin kar ile kazanç elde edilecek yerler olmadna dikkati çeken Belediye Bakanvekili Güzelolu, hastaneler etrafnda sözlemesi tamamlanan iyerlerini Büyükehir Belediyesinin devir alacan ve burada vatandaa maliyetine satlarn yaplacan belirtti. Büyükehir Belediyesinin bu çalmay bir model olarak hayata geçireceinin ifade eden Güzelolu, hastane çevresindeki iyerlerinde hijyen ve fiyat denetimlerini aralksz ekilde sürdürdüklerini kaydetti.

CADDE VE KAVAK çALIMALARI

Kentin turizm potansiyeli açsndan oldukça önemli bir yere sahip olan Ongözlü Köprü yolu ile ilgili çalma balatacaklarnn müjdesini veren l Valisi ve Belediye Bakanvekili Güzelolu, Mardinkapdan Kabe Köprüsüne kadar olan bölümde yollar 2 gidi ve 2 geli olmak üzere yeniden yapacaklarn söyledi. Böylelikle trafik açsndan ciddi anlamda tkanma yaayan alann rahatlayacan dile getiren Güzelolu, yaya içinde bu aks üzerinde yürüyü yollar ina edeceklerini vurgulad. Havalarn snmasyla birlikte Melikahmet Caddesine çalma balatacaklarna deinen Güzelolu, Kayapnar ilçesi Mahabad Bulvar ile Balar ilçesinde farkl alanlarnda yol ve bulvar çalmas yürüteceklerini sözlerine ekledi.

Muhtar Saati uygulamasnda daire bakanlar ile kamu kurum müdürleri yürütülen çalmalar hakknda muhtarlar detayl ekilde bilgi verdi. Bulumada muhtarlar mahallelerinin sorunlarn gündeme getirme frsat buldu. Muhtarlardan gelen sorulara kamu kurum müdürleri, Büyükehir Belediyesi ve DSK Genel Müdürlüü daire bakanlar cevap verdi.

Ana Sayfaya Git