Mardinli ressam Avustralya'daki yangını tuvaline işledi

Türkiye'nin ve dünyanın birçok yerinde kişisel sergiler açan ve Don Kişot'un ressamı olarak tanınan Mardin Kızıltepeli Şerif Kino, bu sefer tuvaline dünyanın gündeminde olan Avustralya'daki bitmek bilmeyen yangını işledi. Kino, binaların üzerinde yangından kaçan bir kanguruyu resmetti.

Haberler 11.01.2020 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kzltepeli ressam erif Kino, 1995ten bu yana sveç, Erzurum, stanbul ve Mardinde çok sayda kiisel ve karma sergi açt. erif Kino resimlerinin ilham kayna olarak Cervantesin Don Kiot adl eserini gösteriyor. Kzltepe Urfa Caddesi üzerinde bulunan atölyesinde resimler çizen erif Kino, Avustralyada 3 aydr süren yangn resimlerine konu edindi. Kino, tuvalinde binalarn üzerinde yangndan kaçan bir kanguruyu iledi.

Herkesin hayatnda bir Don Kiotluk olduunu anlatan Kino, Benim hayatmda da biraz Don Kiotluk var. Açkças her insanda biraz Don Kiotluk olmal diye düünüyorum. Kendi idealleri uruna mücadele veren ve bu mücadele sonucunda her hangi bir ey elde etmese bile herkeste bir Don Kiotluk var dedi.

Avustralyadaki yangn yüreinde hissettiini vurgulayan Kino, Arkamdaki resim günümüzü yanstan bir resimdir. Avustralyada bir doal afet yaanlyor. Bu konu ile ilgili çok üzgünüz. çim yand ve bu kanguruyu tuvalime aktardm. Belki bir yerlere mesaj verilir. Belki bu yangna bir su dökülür ve bu yangn söndürülür eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git