Mardinli turizmcilerde bayram tatili sevinci

MARDİN Turizm Yatırımcıları ve Otelciler Derneği Başkanı Özgür Güngör, "9 günlük tatil haberi biz turizmcileri çok sevindirdi şimdiden rezervasyonlarımız dolmak üzere" dedi.

Haberler 23.04.2019 - 09:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ramazan Bayramnn 9 güne çkarlmas Mardindeki turizmcileri sevindirdi. 7 bin yllk geçmiiyle dünyann en eski yerleim alanlarndan biri olan Mardin, son dönemlerde günlük turist ziyareti ile dünyann gözde kentlerinden biri oldu. Mardin Turizm Yatrmclar ve Otelciler Dernei Bakan Özgür Güngör, bayram tatilinin 9 güne çkarlmasnn turizmcileri sevindirdiini söyledi. Kentteki yatak kapasitesinin misafirhanelerle birlikte 10 binin üzerinde olduunu anlatan Güngör, u an yatak doluluk orannn yüzde 100 olduunu ifade etti. Güngör, Bu ay zaten doluluk oranmz yüzde yüzlerdeydi. Bayram tatili haberi ile imdiden çok youn rabet görüyoruz. Gerek iç pazardan, gerekse de d pazardan çok youn talepler var. 9 günlük tatil haberi biz turizmcileri çok sevindirdi imdiden rezervasyonlarmz dolmak üzere. Yaplan bir aratrmaya göre Türkiyedeki her 10 kiiden 7si Mardini görmek istiyormu. ehrimize gelecek misafirlerimize tavsiyemiz, rezervasyonlarn imdiden yapmalar. çünkü otellerde ciddi anlamda bir younluk var, imdiden yerlerini ayrtsnlar dedi.

4 AYDA 1 MLYON YERL YABANCI TURST ZYARET ETT

Güngör, geçtiimiz yl günü birlik ziyaretçilerle birlikte 3 milyonun üzerinde yerli yabanc turistin Mardini ziyaret ettiini, bu yln ilk 4 aynda ise yaklak 1 milyon yerli yabanc turisti arladklarn söyledi. Güngör, Ylsonu itibar ile 5 milyon yerli yabanc turistin Mardini ziyaret etmesini bekliyoruz. Mardinde bulunan otellerin yansra tarihi butik oteller de Nisan ay sonuna kadar dolu olduu için özel araçlar ile gelen turistler konaklama sorunu yayor. Kente gelen turistler bölge illerde konaklamak zorunda kalyor diye konutu.

BU YIL DA GEçEN YIL GB TURST BEREKET YAIYORUZ

Daha çok yurtdndan gelen turistleri arlayan bir otel sahibi Sabahattin Evrensel de, bayram tatilinin daha çok yurtiçinden gelen ziyaretçileri sevindirdiini söyledi. Ekonomik anlamda ciddi sorunlar yaayan turizm esnafna bu haberin rahat bir nefes aldrtacan anlatan Evrensel, unlar söyledi:

UNECO Dünya Miras listesine aday olan tarihi Mardinde youn bir ekilde sokak slah ve tarihi mekan restorasyonlar yaplmaktadr. Bütün bu tantm ve restorasyon çalmalar tarihi kenti farkl bir görünüme kavuturdu. Turizm sezonu balad günden beri youn bir turist akn yaanmaktadr. Otelimiz Haziran ay sonuna kadar dolu. Bu yl da geçen yl gibi turist bereketi yayoruz. Esnaf da turizmcisi de herkes bu youn turist aknndan yararlanyor.

Ana Sayfaya Git