Mardinliler: Bu ahlaksızları istemiyoruz!

Mardin’de yapılması planlanan "eşcinsellik" etkinliğine sert tepki gösteren Mardinliler, LGBTİ etkinliklerini kentte istemediklerini, yetkililerin de bu tür etkinliklere izin vermemesi gerektiğini belirttiler.

Haberler 15.11.2017 - 08:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bianetin yürüttüü KAOS GLnin destekleyerek içinde yer ald Toplumsal Cinsiyet Odakl Habercilik Projesi ad altnda 18 Kasm Cumartesi günü Mardinde bir program düzenlenmek isteniyor.

Ecinselliin merkezde olduu etkinlik hakknda LKHAya konuan Mardinliler, kentin adnn Lut kavminin helak olmasna sebep olan ahlakszlkla anlmasn istemediklerini belirtti ve yetkililerden programn iptalini istediler.

eyhmus Ecevit ve Ahmet pek ecinsellik programna kar olduklarn ve yaplmamas gerektiini ifade etti.

Mardin halk olarak bu tür etkinlikleri kabul etmediklerini söyleyen Ferit Dengiz, gerekirse halk olarak meydanlara ineceklerini vurgulad. Yaplacak programn uygunsuz bir program olduunu ve Mardin için utanç verici olduunu dile getiren Dengiz, Bizler bu etkinlii kabul etmiyoruz ve tasvip de etmiyoruz. dedi.

Mardin tarihinde böyle bir ey yok

Bir Mardinli olarak kesinlikle söz konusu etkinlii kabul etmediklerini kaydeden Abdullah çelik, sadece kendisinin deil hiçbir Mardinlinin bunu kabul edemeyeceini söyledi.

çelik, Mardinde böyle program mümkün mü? Hayr! Bizler buna asla izin vermiyoruz. Hiç öyle bir ey olabilir mi? Mardin tarihinde böyle bir ey yok. 65 yandaym ve u ana kadar böyle eyle karlamadm. diye konutu.

Birçok medeniyetin beii olan Mardinde böyle bir programn yaplmasn istemediklerini kaydeden Hüseyin Arasan, yaplmas planlanan ecinsellik programn knadn ifade etti. Arasan, Programn iptal edilmesi için yetkililerin harekete geçmesini istiyoruz. Mardin halk böyle bir alçakl ve rezillii kabul edemez, kaldramaz. dedi.

Program iptal edilsin

Bu tür programlarn toplumun örf, adet, gelenek ve göreneklerine, inancna aykr olduunu vurgulayan Lütfü Günlüolu da programn iptal edilmesini istedi.

Günlüolu, Geçmite olduu gibi bu gün de çeitli dernek ad altnda ecinsellik programlar düzenlediklerini biliyoruz. Biz asla bunlar tasvip etmiyoruz. Bunlar iddetle reddediyoruz. Ama maalesef yasa boluundan da zaman zaman istifade ederek bu tür programlarn yapldn, yaplmak istendiini gayet iyi biliyoruz. Geçmi yllarda da duyduk, gördük. Baz saduyu sahibi ve inançl kesimin göstermi olduu tepkiler sonucunda iptal etmek zorunda kaldklarn da biliyoruz. Bu tür programlar ne Mardinde ne de hiçbir yerde yaplmasn arzu etmiyoruz. Ben bir Mardinli olarak tepkimi ortaya koyuyorum. Bu iin karsndayz. Bir vatanda olarak gereken neyse, elimizden ne geliyorsa yapmaya gayret edeceiz. Yetkililerin bu konuda görevini yapmas için çarda buluyoruz. nallah bu program iptal edilir. dedi.

Ana Sayfaya Git