"Mardinmasa" kuruldu

Mardin Büyükşehir Belediyesi, vatandaşın sorunlarını yerinde görmek, dinlemek ve zamanında çözüm üretmek için "Mardinmasa" birimi oluşturdu.

Haberler 22.03.2017 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MARDN çileri Bakanlnca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamnda görevlendirme yaplan Mardin Büyükehir Belediyesi, vatandan sorunlarn yerinde görmek, dinlemek ve zamannda çözüm üretmek için Mardinmasa birimini kurdu.

Büyükehir Belediyesince, aralarnda terör madurlarnn da olduu vatandalarn sorunlarn dinleyip zamannda ve yerinde çözüm üretmek için kurulan birimde, Alo 153 çar merkezi, saha ve kayt bölümleri yer alyor.

Vatandalar 24 saat boyunca çar merkezine ulap sorunlar iletebildikleri gibi Mardinmasaya gelerek, ikayet ve önerilerini direkt kayt birimlerine bildirebiliyor.

Belediyenin gerekli birimlerine iletilen ikayet ve öneriler incelenerek, 3 günde vatandaa dönü salanyor.

- Halkn yannda olacaz

Mardin Büyükehir Belediyesi Bakan Vekili olarak görevlendirilen Vali Mustafa Yaman, AA muhabirine yapt açklamada, hizmetlerle kentin her noktasna dokunmak için söz verdiklerini belirtti.

Mardinmasa çalanlarnn fakir fukarann yannda olacan ifade eden Yaman, Bu genç arkadalarmzla gece gündüz bu ehrin her noktasna dokunuyoruz ve dokunmaya çalyoruz. Halkn yannda olacaz. Mardinmasa, sadece ve sadece hemehrilerimiz ve bu ehir için çalarak, kimsesizlerin kimsesi olacak. dedi.

- çalnmadk kap braklmyor

Büyükehir Belediyesi Halkla likiler Müdürü Merve Erciyas ise vatanda ile belediye arasnda köprü vazifesi görmek üzere merkez dahil 10 ilçede faaliyet yürüttüklerini söyledi.

Bakan Vekili Yamann direktifleri dorultusunda, belediye ve vatanda arasndaki bürokrasiyi krmak adna birimi kurduklarn anlatan Erciyas, Mardinmasann saha, kayt birimleri ve çar merkezinde görevli yaklak 40 kiiyle, vatandalara hizmet için çaltn dile getirdi.

Erciyas, saha birimlerinin tüm ilçe ve mahallelerde, yamur çamur demeden gezmedik yer, çalnmadk kap, dokunmadk gönül brakmadn, vatandalarn sorunlarn dinleyip çözüm aradn kaydetti.

Nusaybin, Kzltepe, Derik ve Mazda gibi görevlendirme yaplan belediyelerle ortak çalacaklarn bildiren Erciyas, öyle devam etti:

Hedefimizin snr yok. Ucu açk. Görev süremiz boyunca tüm Mardinde her yere ve tüm vatandalarmza ulamak istiyoruz. Mardinmasa olarak terörün yaratt tüm etkileri vatandan üzerinden silmek için çalyoruz. Mardini en ksa sürede normalletirip, tüm vatandalarmza devletin ve belediyemizin güler yüzünü gösterip, efkat elini uzatmak için çalyoruz.

Vatandalardan brahim Homan da uygulamann çok güzel olduunu dile getirerek, Mardinmasa sayesinde ikayet ve isteklerimizi direkt belediyeye iletebileceiz. En önemlisi olumlu ya da olumsuz 3 günde bize dönmeleri. diye konutu.

Ana Sayfaya Git