Mart kapıdan baktırdı!

"Mart kapıda baktırır, kazma kürek yaktırır" atasözüyle Güneydoğu'da önceki günden itibaren "Kazma kürek yaktıran" bir soğuk ve kar yağışının etkisine girdi. Bölgede yüzlerce yerleşim yeriyle ulaşım kesildi.

Haberler 19.03.2017 - 12:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tahir KARAKEç/M. Emin FDAN

DYARBAKIR-Havalarn mevsim normallerinin üzerinde scak geçtii ve yaz günleri aratmayan havann hakim olduu Güneydou bölgesinde, 48 saatten buyana Mart kapdan baktrr kazma kürek yaktrr sözünü hatrlatarak, dondurucu souk ve kar yann etkisi altna girdi. Yüzlerce yerleim biriminin yolu kar ve tipi nedeniyle ulama kapand.

SRT VE IRNAK BÖLGES

Siirtte önceki geceden beri yüksek kesimlerde etkili olan kar ya hayat olumsuz etkiledi. Aralklarla devam eden kar ve souk hava, Siirt-rnak karayolu Breni Tepesi mevkisinde kar ya nedeniyle kapand. Yolda mahsur kalan sürücülerin kurtarlmas için karayollar ekipleri çalma balatt.

Karayollar ekipleri, tuzlama ve kar küreme çalmalar yaparken, trafik ekipleri de sürücüleri dikkatli olmalar ve yüksek hz yapmamalar konusunda uyaryor.

Siirt l Özel daresi yol anda bulunan Pervari ve irvan ilçesinde kapanan 20 köy yollu açma çalmalar sürüyor. l Özel daresi ekipleri, krsal kesimde gece zaman zaman etkili olmas beklenen kar yann yerini tipiye brakmas nedeniyle sürücülerin zorunlu olmadkça Pervari, irvan ve Eruh ilçeleri krsal köy yollarn kullanmamalarn istedi.

VAN, BTLS VE MU

Van Büyükehir Belediyesinden yaplan açklamada, kar nedeniyle 42 mahalleye ulam salanamad, ekiplerin kapanan yollar açmak için çalmalarn sürdürdüü bildirildi.

Bitlis Özel daresi Yol ve Ulam Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan ise kar ve tipiden kapanan 90 köy yolunu ulama açmak için çalmalarna devam ettiklerini ifade etti.

Kurtkan, acil durumlar için ekiplerin hazr bekletildiini kaydetti.

Öte yandan kent merkezinde belediye ekipleri sabahn erken saatlerinden itibaren kar temizleme çalmalarn sürdürüyor.

Muta 290 köy, Hakkaride ise 20 köy ile 38 mezra yolunun kar ve tipi nedeniyle ulama kapand, ekiplerin yol açma çalmalarna balad örenildi.

Ana Sayfaya Git