Masalsı yolculuk

Cumhuriyet'in kuruluşundan 21 yıl sonra başladığı seferlerini 76 yıldır sürdüren Güney Kurtalan Ekspresi, yolcularına eşsiz manzaralar eşliğinde seyahat imkanı sunuyor.

Haberler 10.03.2020 - 11:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güney Kurtalan Ekspresi, 23 saat süren 1212 kilometrelik güzergah boyunca yolcularna görsel ölen sunuyor.

Cumhuriyetin kuruluundan 21 yl sonra balayan seferlerini 76 yldr sürdüren Güney Kurtalan Ekspresi, son yllarda trenle yolculuk yapmak isteyen her kesimden büyük ilgi görüyor.

Ankaradan balayan, Siirtin Kurtalan ilçesinde son bulan güzergah boyunca Krkkale, Kayseri, Sivas, Malatya, Elaz, Diyarbakr ve Batman bata olmak üzere 70ten fazla duraktan geçen Güney Kurtalan Ekspresi, yolcularna esiz güzellikte manzara eliinde konforlu seyahat etme imkan sunuyor.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollar (TCDD) Tamaclk Anin rabet gören seferlerinden Güney Kurtalan Ekspresi, geçen sene gerçekletirdii 520 sefer ile 307 bin yolcuya ulat.

Güney Kurtalan Ekspresi, her mevsim doann muhteem manzaras eliinde seyahat etmek isteyenlerin tercihi durumunda.

- Kartpostallarda gördüüm manzaray bire bir yaadm

Yolculardan üniversite örencisi Muhammet Fatih Akçay, AA muhabirine yapt açklamada, son dönemlerde trenle seyahat etmenin çok popüler hale geldiini belirterek, bu nedenle bilet bulmakta zorlandn söyledi.

Önceki yolculuklarnda uça tercih ettiini, ilk kez trenle seyahat ettiini ifade eden Akçay, çok güzel bir yolculuk geçirdiini, farkl güzellikteki manzaralarla karlatn dile getirdi.

Akçay, Güney Kurtalan Ekspresi ile seyahat edebilmek için stanbuldan otobüsle Ankaraya geçtiini anlatarak, Güzel bir yolculuktu, çeitli deneyimler yaadm. Tren ortamn bilmiyordum, bu benim için güzel oldu. Yolda bol bol manzara izledim, yurdumuzun güzelliklerini gördüm. dedi.

Seyahati boyunca kitap okuduunu, manzaray seyrettiini, arkadalar ile sohbet ettiini anlatan Akçay, Doay daha güzel görebiliyorsunuz. Daha önce kartpostallar ve resimlerde gördüüm manzaralar bire bir yaadm. diye konutu.

- Otel konforundayd

Kzyla Ankaradan Diyarbakra seyahat eden Tuba Ayegül Diliolu da farkl bir deneyim yaamak için Güney Kurtalan Ekspresi ile yolculuu tercih ettiklerini söyledi.

Trene binmeden önce yolculuun ne kadar sürecei, nelere ihtiyaç duyacaklarna ilikin aratrma yaptn anlatan Diliolu, yatakl vagonda seyahat ettiklerini belirtti.

Diliolu, Mum, yiyecek ve içeceklerimizi alp kzmla trene bindik. Oda gayet güzel ve scakt. Her ey tertemizdi, otel konforundayd. çok keyifliydi. Uyuyacam tahmin etmitim ama dary seyretmeyi tercih ettim. çok huzurlu bir ekilde kahvemizi yudumlayarak, kitabmz okuyarak geçirdiimiz güzel bir yolculuk oldu. ifadelerini kulland.

Herkese bu seyahati tavsiye ettiini dile getiren Diliolu, k aynda sessiz bir ortamda ar ar ilerleyerek yolculuk yapmann mutluluk verici olduunu dile getirdi.

- Herkese tavsiye ediyorum

Bursada yaayan lise örencisi Esra Bal ise bu yolculuk için otobüsle Bursadan Ankaraya gittiini ifade etti.

Bilet bulmakta zorlandn anlatan Bal, trenin gayet konforlu olduunu, yolculuun uzun sürmesine ramen güzel bir deneyim yaadn aktard.

Yolculuk süresince kitap okuduk, aktiviteler yaptk, film izledik, arklar dinledik. diyen Bal, unlar kaydetti:

Dalarn içinden geçtiimiz zamanlar oldu. çok heyecan vericiydi, güzel bir hisse kapldm. Köprülerin üzerinden geçtik. Yolculuumu sosyal medyadan paylatmda arkadalarm Nasl bilet buldun? dediler. steyince bulunuyor. Herkese tavsiye ediyorum. diye konutu.

Bursada yaayan Dilek Bal, görümcesiyle yolculuk yaptn, sosyal medyadan paylalan fotoraflardan etkilenerek bu yolculua karar verdiklerini belirtti.

Yol manzaras bizi bizden ald. Dönüte de ayn seyahati düünüyoruz. Sanki yola çkmyorsunuz da kendinize yolculuk yapyorsunuz. ifadelerini kullanan Bal, hayatta en az bir kere de olsa mutlaka tercih edilmesi gereken bir yolculuk yaadklarn sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git