Maske takma!

Dermatoloji uzmanı Dr. Ubeydullah Dalmış, maske altındaki kötü hava koşullarının yüzde akne ve sık kaşıntıya neden olabileceğini söyledi.

Haberler 16.12.2020 - 04:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Korona virüs pandemisinde yeni bir tehisin daha ortaya çktn belirten Uz. Dr. Dalm, maske altndaki kötü hava koullarnn, yüzde akne ve kantya neden olabileceini kaydetti.

AKNE VE KAINTI NEDEN

Uz. Dr. Dalm, Maskeler akne enfeksiyonu için koullar oluturur. Stresin artmas da akneyi tetikleyen dier faktörlerin banda gelir. Bunu önlemek için uygun yüz temizlii ve daha sk maske deitirmek gerekir. Kauçuk ve lateksten yaplan elastik maske tutucular bu ikayetlerin ilk sebebidir. Kulaklarn arkasnda krmz çizgiler belirmeye balar. Maske tutucularn kulaklarn arkasna deil üstlerine çkmas için taklabilen hidro bantlar tercih etmek gerekir. Taklan maskenin cildi tahri etmemesi önemlidir, tek kullanmlk maskeler tercih edilmelidir. Eer kumatan maske kullanlyorsa maske sk sk ykanp ütülenmelidir. Renk olarak ise beyaz olmaldr çünkü tekstil boyalarna, özellikle siyah maskelere alerjimiz olabilir. Maske altnda makyaj asla yaplmamaldr çünkü gözenekleri tkayarak iddetli deri döküntüleri yapabilir. lla makyaj yaplacaksa ar makyaj yaplmamas arzu edilir, hafif hafif nemlendirici emülsiyona sahip bir fondöten tercih edilebilir diye konutu.

Ana Sayfaya Git