Maske takma zorunluluğu olan iller listesi son dakika 23 Haziran 3 şehir daha eklendi

Maske takma zorunluluğu olan iller listesine geçtiğimiz akşam 2 il daha eklendi. Maske takma zorunluluğu olan iller listesi gün gün güncellenirken, geçtiğimiz gün maske takmamanın cezası 900 lira olak belirlendi. Devamlı olarak anonsların yapıldığı ve cezaların kesilmeye başlandığı dünden itibaren Maske takma zorunluluğu olan iller de yaşayanlar korona virüs önlemleri apsamında maske takmayı zorunlu olarak yaptı. Sıcakların gelmesi maske takmayı zorlaştırsa da virüsten korunmak ya da virüs bulaştırmamak adına Maske takma zorunluluğu olan iller e yaşayanlar maske takmak zorunda.

Haberler 23.06.2020 - 02:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Maske takma zorunluluu olan iller listesine geçtiimiz akam 2 il daha eklendi. Maske takma zorunluluu olan iller listesi gün gün güncellenirken, geçtiimiz gün maske takmamann cezas 900 lira olak belirlendi. Devaml olarak anonslarn yapld ve cezalarn kesilmeye baland dünden itibaren Maske takma zorunluluu olan iller de yaayanlar korona virüs önlemleri apsamnda maske takmay zorunlu olarak yapt. 

Scaklarn gelmesi maske takmay zorlatrsa da virüsten korunmak ya da virüs bulatrmamak adna Maske takma zorunluluu olan iller e yaayanlar maske takmak zorunda. 

ORDU

Ordu’da maske takmak zorunlu hale getirildi.

Ordu Valiliinden yaplan açklamaya göre, 22 Haziran 2020 tarihi saat 24.00’ten itibaren, vatandalarn tamamnn ikametleri haricinde kamu binalar, pazar yerleri, bahçe, bulvar, cadde, sokak gibi tüm kamusal alanlarda, az ve burnu tamamen kapatacak ekilde maske kullanmalarna, karar verildii belirtildi.

Alnan karara uymayan vatandalara, Umumi Hfzsshha Kanunu’nun 282. maddesi gereince 900 TL idari para cezas verilecei kaydedildi.

YOZGAT

Yozgat’ta maske takma zorunluluu getirildi

Yozgat’ta yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamnda 22 Haziran’dan itibaren il genelinde maske takma zorunluluu getirildi.

Valilikten yaplan yazl açklamada, l Hfzsshha Kurulunun Vali Ziya Polat bakanlnda il genelinde koronavirüs salgn hakknda alnacak tedbirler kapsamnda olaanüstü topland bildirildi.

Koronavirüs ile ilgili mücadelede anlan tedbirlerin deerlendirildii belirtilen açklamada, u ifadelere yer verildi:

l Umumi Hfzsshha Kurulu kararlaryla daha önceden alveri merkezlerinde, pazar yeri, market ve toplu olarak çallan i yerlerinde, ticari taksilerde maske takma zorunluluu getirilmitir. lgi hfzsshha kararlar ile getirilen maske takma zorunluluuna ilave olarak, Yozgat il snrlar içerisinde az ve burnu tam olarak kapatacak ekilde 22 Haziran 2020 tarihinden itibaren maske takmann zorunlu olmasna, maske kullanm kurallarna aykr hareket eden vatandalarmza ülke gelinde uygulama birlii olacak ekilde Umumi Hfzsshha Kanunu’nun 282. maddesi uyarnca 900 lira idari para cezas uygulanmasna, oy birlii ile karar verilmitir.

ARI

Ar’da korona virüs vaka saysnn art göstermesi üzerine l Umumi Hfzsshha Kurulunca alnan karar dorultusunda Cumhuriyet Caddesi ve Eski Van Caddesi’nde vatandalara maske takmak zorunluluu getirildi.

Ar Valiliinde gerçekletirilen toplantnn ardndan Cumhuriyet Caddesi ve Eski Van Caddesi’nde esnaf ve vatandalara maske takma zorunluluu getirildi. Ar Valiliinden yaplan açklamada, Tüm dünyay tehdit etmeye devam eden ve Dünya Salk Örgütü tarafndan pandemi olarak nitelendirilen Covid-19 salgn hastal kapsamnda 1593 sayl Umumi Hfzsshha Kanunu’nun 23. maddesi gereince Ar l Umumi Hfzsshha Kurulu, 22.06.2020 tarihinde Ar Valimiz Sayn Dr. Osman Varol bakanlnda toplanarak aadaki kararlar alnmtr. Ar ili merkez ilçe Cumhuriyet Caddesi ve Eski Van Caddesi’nde bulunan esnaf ve vatandalara 23.06.2020 tarihinden itibaren maske takma zorunluluu getirilmesine, alnan kararlara uymayan vatandalara Umumi Hfzsshha Kanunu’nun 282’inci maddesi gereince idari para cezas verilmesi bata olmak üzere aykrln durumuna göre Kanun’un ilgili maddeleri gereince ilem yaplmasna, konusu suç tekil eden davranlara ilikin Türk Ceza Kanunu’nun 195’inci maddesi kapsamnda gerekli adli ilemlerin balatlmasna oy birlii ile karar verilmitir denildi.

Ana Sayfaya Git