Mavi listedeydi!

Türk Silahlı Kuvvetlerince Mardin'in Kızıltepe kırsalına yönelik 21 Eylül'de düzenlenen hava harekatında etkisiz hale getirilen 6 örgüt üyesinden birinin, İçişleri Bakanlığının "terörden arananlar listesi"nde mavi kategoride yer alan Rubar Quser kod adlı Şerif Başboğa olduğu belirlendi.

Haberler 14.10.2017 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Baboa, 13 Mart 2016da Kzlay Güvenpark otobüs duraklarnda bomba yüklü otomobille düzenlenen ve 36 kiinin hayatn kaybettii saldryla ilgili Ankara Cumhuriyet Basavclnn hazrlad iddianamede sank olarak yer alyordu

Suriye, ran ve Yunanistan snrlarnda yasa d geçi teebbüsünde bulunan 2 bin 277 kii yakaland

Türk Silahl Kuvvetlerince Mardinin Kzltepe krsalna yönelik 21 Eylülde düzenlenen hava harekatnda etkisiz hale getirilen 6 teröristten birinin, çileri Bakanlnn terörden arananlar listesinde mavi kategoride yer alan Rubar Quser kod adl erif Baboa olduu tespit edildi.

Genelkurmay Bakanlnn internet sitesinde yurtiçi olaylar ve günlük faaliyetlere ilikin bilgi verildi.

Buna göre, Hakkarinin emdinli ilçesindeki operasyonlarda, tespit edilen 5 el yapm patlayc imha edildi.

Diyarbakrn Hani ve Kocaköy ilçelerindeki operasyonlarda, bir av tüfei, 6 bin 500 kök kenevir bitkisi, 50 kilo kubar esrar ele geçirildi, olaya ilikin bir ibirlikçi yakaland. Diyarbakr çnarda ise güvenlik güçleri tarafndan gerçekletirilen adli aramada, iki bina içerisinde 45 tüp, 4 telsiz ele geçirildi, bir ibirlikçi gözaltna alnd.

Güvenlik güçlerince Mardin Midyatta yaplan aramada, bir havan mühimmat, 500 gram amonyum nitrat ve muhtelif yaam malzemesi, Mazdanda ise 100 metre kablo ve el yapm patlayc yapmnda kullanlan muhtelif malzemeler ele geçirildi.

Kara Kuvvetleri Komutanl hudut birlikleri tarafndan bin 962si Suriyeden Türkiyeye, 128i Türkiyeden Suriyeye yasa d snr geçii teebbüsünde bulunan toplam 2 bin 90 kii yakaland. Bu çalmalarda, 210 paket sigara, 3 cep telefonu, 3 kilo çay ele geçirildi.

randan Türkiyeye yasa d snr geçii teebbüsünde bulunan 22 kii yakalanrken, 31 bin 713 paket sigara, 5 binek hayvan ile 102 ilaca el konuldu.

Yunanistandan Türkiyeye yasa d snr geçii teebbüsünde bulunan 63 kii ve Türkiyeden Yunanistana yasa d snr geçii teebbüsünde bulunan 102 kii yakaland.

- Bombal saldrnn san hava harekatnda öldürüldü

Öte yandan, Mardinin Kzltepe krsalnda 21 Eylülde düzenlenen hava harekatnda etkisiz hale getirilen 6 teröristten birinin, çileri Bakanlnn terörden arananlar listesinde mavi kategoride yer alan Rubar Quser kod adl erif Baboa olduu tespit edildi.

Baboa, 13 Mart 2016da Kzlay Güvenpark otobüs duraklarnda bomba yüklü otomobille düzenlenen ve 36 kiinin hayatn kaybettii saldryla ilgili Ankara Cumhuriyet Basavclnn hazrlad iddianamede sank olarak yer alyordu.

- Deniz Kuvvetleri Komutanlnn faaliyetleri

Deniz Kuvvetleri Komutanlnca Karadenizde muhtemel terör ve yasa d faaliyetlerin engellenmesi ve Türk boazlarnn güvenliine katkda bulunmak amacyla Karadeniz Uyum Harekatnda görevli TCG Yavuz, TCG Anafartalar ve TCG Tekirda, Bat Karadenizde Denizalt Savunma Harbi Poligon Eitimleri gerçekletirdi.

Akdenizde durumsal farkndaln salanmas, gerçekleebilecek terör saldrlarnn tespit edilmesi ve caydrlmas ile kapasite artrmn hedefleyen NATOnun Deniz Muhafz Harekat kapsamnda bir deniz karakol uça tarafndan Ege Denizinin uluslararas hava sahasnda keif gözetleme uçuu yapld.

Dou Akdenizde petrol ulatrmasnn güvenliini tesis etmek, bölgedeki muhtemel risk ve tehdit unsurlarna kar varlk göstererek caydrclk salamak ve NATOnun bölgedeki deniz güvenlii çabalarn desteklemek amacyla düzenlenen Akdeniz Kalkan Harekat kapsamnda, TCG Oruçreis, Dou Akdenizde keif gözetleme ve R/V Barbaros Hayreddin Paa aratrma gemisine refakat ve koruma görevini yerine getirdi. Ayrca bir denizalt, Dou Akdenizde karakol görevi yapt.

TCG Taucu, Dou Akdenizde keif gözetleme görevini yerine getirirken, TCG Karata, keif gözetleme görevinde bulundu.

Yasaklanm silah ve malzemenin Lübnan kara sular ve limanlarna giriini tespit etmek amacyla Birlemi Milletler UNIFIL Deniz Harekatna itirak eden TCG Bafra Lübnan açklarnda karakol görevini yerine getiriyor.

Deniz haydutluu ve denizde silahl soygun ile mücadele ve küresel deniz ticareti ile açk denizlerin serbestlii ilkesinin korunmas amacyla tesis edilen Birleik Görev Kuvveti-151e dorudan destek salayan TCG Giresun, Deniz Haydutluu ile Mücadele Harekat kapsamnda Aden Körfezinde keif gözetleme görevinde bulunuyor.

NATOya bar, kriz ve çatma süreçlerinde kullanlmak üzere sürekli bir deniz yetenei salamak amacyla tesis edilen NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2de görevli TCG Barbaros ve NATO Daimi Mayn Kar Tedbirleri Deniz Görev Grubu-2de görevli TCG Edremit, Fransann güneyinde Brillant Mariner-2017 Tatbikatna katld. Tatbikatta harekat eitim faaliyetlerinde toplam 24 gemi görev ald.

Ana Sayfaya Git