Mazıdağı'nda Dünya Mustazaflar Haftası etkinliği

Mardin'in Mazıdağı ilçesinde Mazıdağı Eğitim Derneği tarafından "Dünya Mustazaflar Haftası" dolayısıyla bir etkinlik gerçekleştirildi.

Haberler 26.03.2019 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mustazaflar Cemiyetinin ilan ettii ve her yl 16-23 Mart tarihleri arasnda çeitli etkinliklerin düzenlendii Dünya Mustazaflar Haftas nedeniyle Mazda Eitim Dernei tarafndan bir program düzenlendi.

Mazda ilçesinde düzenlenen etkinlikler kapsamnda çar merkezinde dünya mustazaflarn anlatan resim ve karikatür sergisi açld.

Sergiyi gezen vatandalar, sergiyle birlikte slam ümmetine yaplan zulüm ve katliamlarn gözler önüne serildiini belirtti.

AK Parti Mardin Milletvekili eyhmus Dinçel de beraberindeki partili heyetle sergiyi bir süre gezerek resimleri inceledi.

Serginin ardndan ilçedeki Mimar Sinan Konferans Salonunda Dünya Mustazaflarn Anma program düzenlendi.

MUSTAZAFLAR HAFTASI

Program Kuran- Kerim tilaveti ile balad. Ardndan Mazda Eitim Dernei Bakan Abdullah Tuna, selamlama konumas yapt.

Tunann konumasn ardndan ses sanatçs Bilal Güler, ezgi ve ilahiler seslendirdi. Daha sonra konuan Ercan enol hoca, Müslümanlarn devaml olarak zulüm ve katliamlara maruz brakldna dikkat çekti.

enol, Avrupa, kendi arasnda snrlar kaldrmken, birbirleriyle güzel bir ekilde geçiniyorken, müreffeh bir hayat yaarken Müslümanlarn payna düen gözya, feryat, ac ve straplardr maalesef. Snrlarmz da kendileri çizmi maalesef. Cetvelle çizilen snrlarn içerisinde hapsolmuuz biz. Ve bu feryadmz, bu çarmz kimseye duyuramyoruz. dedi.

Allahla aramz düzeltmedikçe bu musibetler bamzda kalkmaz. diyen enol, Müslümanlarn Kuran ve sünnet çizgisinde ayrlmamas gerektiini vurgulad.

slam dümanlarnn, çocuklarn Müslümanlar yok etmek için kindar bir ekilde yetitirdiklerini belirten enol, Müslüman ailelerin çocuklarnn da d görünüleriyle onlara hizmet ettiini, bu nedenle ailelere büyük görevler dütüünü anlatt.

Türkçe öretmeni Veysi Ekicinin bir iir dinletisi sunduu programda slam ehidlerini anlatan sinevizyon gösterimi de yapld. Program, Molla Tevfik Seyhan hocann okuduu dua ile son buldu.

Ana Sayfaya Git