Mazlumların sofrası et görecek

İnsani yardım faaliyetleri yürüten vakıf ve dernekler, hayırsever Türk halkının bağışlayacağı kurban hisselerini farklı ülkelerdeki ihtiyaç sahiplerine teslim etmek için hazırlıklarını tamamladı.

Haberler 06.07.2020 - 00:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Kzlay ve Türkiye Diyanet Vakf bata olmak üzere birçok vakf ve yardm kuruluu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgnna ramen, hayrseverlerin kurban hisselerini dünyann farkl noktalarndaki mazlumlarn sofrasna ulatracak.

Türkiyedeki yardm kurulular ve baz vakflar, Kurban Bayramnda da dünyann birçok noktasndaki mazlum corafyalara eriebilmek için hazrlklarn tamamlad.

nsani yardm kurulular bu Kurban Bayramnda da hayrseverlerin balarn, Türkiyenin yan sra dünyann birçok noktasnda ihtiyaç sahiplerine teslim ederek, onlara bayram sevinci yaatacak.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamnda kurban organizasyonu hazrlklarn tamamlayan yardm kurulular, vaka saysnn düük olduu ülkelere giderek, yerel görevlilerle kurban kesim ve datm çalmalarn gerçekletirecek.

Türk Kzlay kampanyasn Kurban Bereketini Yl Boyu Yaatyorsan Hilal Olsun Türkiye sloganyla sloganyla yürütüyor. Türk Kzlayn yurt içi kurban bedeli 1050 lira iken yurt d için belirledii bedel 850 lira. Kzlay, bu yl sadece açln, savan ve ktln vurduu16 ülkede kurban kesimi gerçekletirecek. Türk Kzlay, bu yl yurt içinde 50 bin, yurt dnda 100 bin civarnda hisse olmak üzere toplam 150 bin hisseyle kurban organizasyonu hedefliyor.

Türkiye Diyanet Vakf, vekaletle kurban kesim program kapsamnda, Türkiye içinde yaklak 77 il ve 232 ilçede, yurt dnda 75 ülke ve 287 bölgede kesim ve datm yapacak. Vakf bu yl vekalet yoluyla kurban kesim bedellerini yurt içinde 975 lira, yurt dnda da 825 lira olarak belirledi.

HH nsani Yardm Vakf, bu yl kurban organizasyonunu yurt içindeki faaliyetlerinin yan sra 54 ülkede gerçekletirecek. Kurumun bu yl için belirledii kurban bedeli 900 lira.

DDEF üç ktada kurban ba datm yapacak

nsana Deer Veren Dernekler Federasyonu (DDEF) ise yurt d kurban organizasyonunu Afrika, Asya, Orta Dou ve Balkanlardaki 33 ülkede gerçekletirecek.

DDEF, Kardeinle kurbann payla sloganyla 33 ülke 253 bölgede gerçekletirilecek yurt d kurban organizasyonuyla mazlum, madur ve yoksul kimselere bayram sevinci yaatlmas hedefleniyor.

Federasyon, bu yl vekalet yoluyla yurt d kurban kesim bedelini küçükba için 700 lira, büyükba için de hisse bedelini 600 lira olarak belirledi.

Deniz Feneri Dernei 20 ülkede kurban kesecek

Deniz Feneri Dernei, Kurbanlarnz yoksullarn bayram olsun sloganyla bu yl Asya, Afrika ve Avrupa-Balkanlardaki 20 ülkede kurban kesmeyi amaçlyor. Dernein kurban bedeli yurt içi için 1400, yurt d için 770 lira.

Cansuyu Yardmlama ve Dayanma Dernei de Türkiye bata olmak üzere Afrika, Asya ve Orta Dou ülkelerinde mazlumlar ve muhtaçlar için kurban organizasyonlar düzenleyecek. Dernein kurban ba bedeli Afrika ve Asyada 700, Arakan ve Moroda 900, Türkiye ve Filistindeki kamplar ile Yemende 1300, Gazzede ise 2 bin 300 lira olarak açkland.

Yardmeli Dernei, bu yl pandemi önlemleri kapsamnda yurt d ofisler ve yerel partner kurumlarn olduu bölgelerde ekipler oluturarak kurban hazrlklarn yapt. Dernek bu yl Asya-Afrika için 750, Türkiye-Balkanlar-Orta Dou için 1100 ve Filistin-Gazzede ise 1800 lira olarak kurban hisse ba bedelini belirledi. Yardmeli ekiplerinin gidecekleri ülkeler arasnda Afganistan, Arakan, Etiyopya, Filistin, Gürcistan, Irak, Kenya, Kosova, Lübnan, Bosna, Moolistan, çad, Pakistan, Somali, Sudan, Suriye ve Uganda gibi ülkeler yer alyor.

Sadakata Dernei 800 binden fazla ihtiyaç sahibine ulamay hedefliyor

Sadakata Dernei bu yl kurban organizasyonunu yilikte Hisseniz Olsun çarsyla Türkiye ile 31 ülkede gerçekletirecek. Dernek kurban hisse bedelini Afrika ve Asya ülkelerinin bulunduu birinci bölge için 600 lira, Türkiye, Yemen ve Uzak Asya ülkelerinin bulunduu ikinci bölge için 900 lira, Balkanlar ve Orta Dou ülkelerinin olduu üçüncü bölge için 1350 lira, Filistin, Irak ve Kbrsn olduu dördüncü bölge için 2 bin lira olarak belirledi. 100ün üzerinde bölgede kurban faaliyeti gerçekletirecek olan Sadakata Dernei, 800 binden fazla ihtiyaç sahibine ulamay hedefliyor.

Diversity Farkllk Dernei, Türk halknn yapaca kurban balarn Afrika ülkelerinde kesmeyi planlyor. Dernein kurban ba bedeli 685 lira.

Aziz Mahmud Hüdayi Vakf, Türkiyeye ve dünyadaki 40 ülkede ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürecek. Vakf, yurt d kurban bedelini 850 lira olarak belirledi.

Mirasmz Derneinin kurbanlklar Kudüse

Kudüs ve civarnda yardm ve imar çalmalar yapan Mirasmz Dernei (Kudüs ve Civarndaki Osmanl Mirasn Koruma ve Yaatma Dernei), vekaletle kesecei kurbanlarn hisse bedelini belirledi.

Paylamann bereketiyle bu hisse Kudüse sloganyla faaliyetlerine balayan ve çalma sahas sadece Kudüs ve civar olan Mirasmz Dernei, kurban kesiminin yan sra bayramlk ve bayram harçl ad altnda baka bir kampanya balatt. Dernek kurban bedelini 2 bin 750, bayramlk bedelini 150, harçlk bedelini ise 50 lira olarak belirledi.

Beir Dernei, bu yl Türkiyede 81 il ve 300 farkl noktada vekaletlerini aldklar kurbanlar kesip etlerini yoksullara datacak. Dernein 2020 vekaleten kurban kesim organizasyonunda bir hisse kurban ba bedeli 1250 lira.

Yeryüzü Doktorlar Dernei bu yl da ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürecek. Dernein kurban hisse bedeli 740 lira.

Karde Eli nsani Yardm Dernei, Türkiyenin yan sra bir çok ülkede Niyetiniz Kurban, yiliiniz Bereket olsun diyerek hareket edecek.

Umut Kervan nsani Yardm Vakf da Hayat birlikte güzel, Kurbannz umut olsun sloganyla Türkiye, Afrika ve Asyada kurban kesimi yapacak. Vakf, Türkiyedeki kurban bedelli 1000 lira, Asyada 650 lira, Afrikada ise 550 lira olarak belirledi.

Paymza düen iyilik olsun

yilik Yardmlama ve Dayanma Dernei (YLKDER) ise kurban kesim organizasyonunu Arakan, Gazze, Afrika ve Türkiye-Suriye snrnda Paymza düen iyilik olsun sloganyla sürdürürecek.

Dernek tarafndan Afrika için kurban bedeli 750, Arakan için 900, Gazze için 1900 Türkiye-Suriye snrndaki ihtiyaç sahipleri için ise 1250 lira olarak açkland.

hlas Vakf da vekaletle kurban kesim organizasyonunu yurt içinde ve yurt dnda gerçekletirecek. hlas Vakf, binlerce kiiye ulamay amaçlyor.

Dier taraftan Lösemili çocuklar Salk ve Eitim Vakf (LÖSEV) ve Mehmetçik Vakf gibi birçok kurulu da yurt içinde kurban faaliyeti gerçekletirecek.

Ana Sayfaya Git