MEB, 23 Nisan etkinlik programını açıkladı

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda, "çocukların iyi olma hali ve mutluluğu" temasıyla düzenlenen etkinlikler, yarın Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un da katılacağı çevrim içi düzenlenecek "veliler buluşması" ile başlayacak

Haberler 21.04.2021 - 00:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl (MEB), Türkiye Büyük Millet Meclisinin açlnn 101. yl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramnda, önceliin çocuklarn iyi olma hali ve mutluluu olduu parolasyla bir dizi etkinlik planlad.

Bakanlktan yaplan açklamaya göre, salgn koullarnn çocuklar arkadalarndan ve sosyal hayattan uzak kalmaya mecbur brakt bu yl, Milli Eitim Bakanl haftann temasn, çocuklarn iyi olma hali ve mutluluu olarak belirledi ve 23 Nisan Mutlu Olsun denilerek, kutlamalar için bir dizi etkinlik hazrland.

BAKAN SELçUK, TELEGRAM HESABINDAN DUYURDU

Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, kutlama haftasna yönelik yol haritasn, hafta banda Telegram hesabndan paylat, Her hafta onlarn ama bu hafta en çok çocuklarmzn haftas... 23 Nisan haftasnda anne babalar ve öretmenler olarak, çocuklarmza mutlu anlar hediye edelim istiyoruz. Böyle bir zamanda gülümsemek ve gülümsetmek çok deerli. Bayramnz mutlu olsun çocuklarm. mesajyla duyurdu.

Etkinlikler, Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, çocuk Geliimi ve Erken çocukluk Eitimcisi Prof. Dr. Belma Turul ile Bilim Kurulu üyesi çocuk Hekimi Prof. Dr. Ate Karann yarn saat 10.00da velilerle çevrim içi bulumas ile balayacak.

Küresel Salgn Döneminde çocuklarn Ruh ve Beden Sal konulu çevrim içi toplant, Milli Eitim Bakanl Youtube kanalndan canl yaynlanacak. Programda iki deerli bilim insan ile birlikte anne babalarn sorularn yantlayacaklarn belirten Bakan Selçuk, ilgi duyan herkesi ekran bana davet etti.

Bakan Selçuk, yarn ayrca mesafe ve hijyen kurallarn dikkate alarak Ankarann Altnda ve Mamak ilçelerinde yaayan örencilerle açk hava söyleisinde buluacak. Örencilerin sosyal ve duygusal durumlar söyleinin ana temasn oluturacak.

MARDN MASAL EVN AçACAK

Etkinlikler kapsamnda, 22 Nisan 2021 Perembe günü Mardine gidecek olan Bakan Selçuk, bayramn sahibi çocuklar ile bisiklete binecek ve açk havada vakit geçirecek. Mardinde meslektalar ile de buluacak olan Bakan Selçuk, Mardinli çocuklara armaan Mardin Masal Evini açacak.

Selçuk, 23 Nisan Cuma günü Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayram kutlamalar kapsamnda, tüm çocuklar temsilen Antkabiri ziyaret edecek, Atatürkün mozolesine çelenk brakarak, Antkabir özel defterini imzalayacak. Selçuk, ardndan 81 ilden örencilerin katld çevrim içi bir programda çocuklarla sohbet edecek.

Bakan Ziya Selçuk, 23 Nisan günü Ankara Masal Evinin açl törenine de katlacak.

23 Nisan günü TRT EBA kanallar da bayram cokusunun ekran karsnda yaanabilecei özel bir programla yaynda olacak.

Ana Sayfaya Git