MEB'ten Kuyumcu Atölyesi!

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak ilk kuyumculuk atölyesi Diyarbakır Olgunlaşma Enstitüsü’nde açıldı.

Haberler 18.05.2018 - 09:08 Son Güncelleme : 18.05.2018 - 09:12

SODES Projesi kapsamnda kurulan ve Diyarbakr Sur ilçesinde daha önce yaanan terör olaylar nedeniyle kepenk kapatan 421 esnaf ve 5 bin isiz gence yönelik istihdam oluturmak ve meslek sahibi olmalarnn salanmas için kurulan atölyenin açl, törenle yapld. Kuyumculuk alannda istihdam oluturmas için düzenlenen atölyenin açl törenine Yeniehir lçe Milli Eitim Müdürü Hüsamettin Atl ve birçok davetli katld.

Açl töreninde davetlilere bilgi veren Diyarbakr Olgunlama Enstitüsü Müdiresi irine Eronat, bu atölye ile birlikte unutulmaya yüz tutmu el sanatlarndan biri olan ve ustalar gün geçtikçe azalan Diyarbakr Hasr Bilezii gibi Diyarbakrn kültürel deerlerini de yaatmay hedeflediklerini söyledi. Eronat, atölyeye özellikle Sur madurlarndan oluan 60 kursiyerin meslek edinmek üzere kayt altna alndn belirtti.

Eronat, ilk etapta 30 kursiyerin eitime baladn ve 3 aylk bir eitim sürecinin yaanacan kaydetti.

Kursiyerlere ücret verilecek

Proje Koordinatörü brahim Alta da projedeki kursiyerlerimize günlük ihtiyaçlarnn karlamalar için 2 ay boyunca günlük 20 TL harçlk verileceini ifade etti. Alta, Kursiyerlerimiz daha sonra, 1 ay da staj süreci geçirip o dönemde de günlük 30 TL harçlk alp eitim süreçlerini tamamlayacaklardr. Kursiyerlerimize ileriki süreçte piknik ve seminer çalmalar da yaplacaktr dedi.

Bu proje sayesinde Diyarbakrn Milli Eitim Bakanlna bal ilk Kuyumculuk Atölyesine sahip olduunu vurgulayan Alta, sözlerini öyle sürdürdü:

Elbette ki SODES kapsamnda oluturulan atölyemizdeki eitim süreci sadece proje süresi boyunca snrl kalmayacak. Daha nice gençlerimize bu alanda önümüzde yllar boyunca eitim vererek meslek edinmelerini salanacaktr. Gençlerimizin istihdam edilmeleri için çalmalarmz devam edecektir.

Ana Sayfaya Git