Meclis'i bombalayan darbeci pilot cezaevinde de rahat durmadı!

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Özel Harekat Daire Başkanlığı, TÜRKSAT ve TBMM'yi bombaladığı belirlenen eski pilot yüzbaşı Hüseyin Türk hakkında, koğuşunda ele geçirilen örgütsel doküman niteliğindeki not nedeniyle, "silahlı terör örgütü üye olmak" suçundan fezleke hazırladı.

Haberler 23.07.2018 - 10:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankara Bat Cumhuriyet Basavcl, darbe san Hüseyin Türkün kouunda ele geçirilen notun FETÖ mensuplarnn moralini yüksek tutmak, motivasyonlarn artrmak ve örgütün çözülmesini engellemek amacyla yazldn tespit etti.

Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ), 15 Temmuz 2016daki darbe giriimi srasnda Özel Harekat Daire Bakanl, TÜRKSAT ve TBMMyi bombalad tespit edilen eski pilot yüzba Hüseyin Türk hakknda, kouunda bulunan motivasyon notu nedeniyle silahl terör örgütüne üye olmak suçundan fezleke hazrland. FETÖnün darbe giriimini srasnda Özel Harekat Daire Bakanl, TÜRKSAT ve TBMMyi bombalad belirlenen eski pilot yüzba Hüseyin Türkün cezaevine girdikten sonra da örgütsel faaliyetlerine devam ettii ve FETÖ mensuplaryla iletiimini sürdürdüü tespit edildi.

CEZAEVNDE BLE RAHAT DURMAMI

Sincan Cezaevinde infaz koruma memurlarnca, 22 ubatta FETÖ tutuklularnn bulunduu kouta yaplan aramada sank Hüseyin Türkün bir kad parçalara ayrarak çöp kutusuna attnn görülmesi üzerine durum cezaevi yönetimine bildirildi. Memurlar tarafndan çöpten alnarak birletirilen kat üzerindeki notun içeriinin örgütsel doküman niteliinde olduunu tespit eden cezaevi yönetimi, Ankara Bat Cumhuriyet Basavclna suç duyurusunda bulundu. Basavclkça balatlan soruturma kapsamnda ifadesi alnan Türk, odada bulduu notun kendisine ait olmadn, disiplin cezas almamak için de yrtp çöpe attn iddia etti. Basavclk, notun FETÖ mensuplarnn moralini yüksek tutmak, motivasyonlarn artrmak ve örgütün çözülmesini engellemek amacyla yazldn tespit ederek üpheli hakknda silahl terör örgütü üye olmak suçundan fezleke hazrlad.

Fezlekede, sank hakknda daha önce Ankara Cumhuriyet Basavcl tarafndan örgüt üyelii iddiasyla kamu davas açld ve Ankara 4. Ar Ceza Mahkemesi tarafndan 14 Nisan 2017de iddianamenin kabulüyle Türkün üzerine atl silahl terör örgütü suçunun temadinin bu tarihte kesildii hatrlatld. üphelinin, Ankara Bat Cumhuriyet Basavclnca yürütülen soruturmann konusu olan silahl terör örgütüne üye olma suçunu iledii tarihin ise 22 ubat 2018 olduu belirtilen fezlekede, Türkün silahl terör örgütüne üye olma suçunu temadinin kesildikten sonra iledii kaydedildi. Fezlekede, üphelinin halen FETÖnün hiyerarik yaps içerisinde konumunu devam ettirdii, üzerine atl suçun temadinin kesildikten sonra ilenmesi nedeniyle yeni bir suç oluturaca kanaatine varld vurguland.

Ana Sayfaya Git