Meclisi terk etmeyin

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Cezaevi'nden SEGBİS ile Mardin'de yargılandığı davanın duruşmasını izleyen HDP Milletvekili Mehmet Ali Aslan ile konuşurken, "Meclis'te bir kişi dahi kalsanız Meclis'i terk etmeyin" dedi.

Haberler 21.12.2016 - 09:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin 2nci Asliye Ceza Mahkemesinde hakknda açlan davann bugünkü durumasna Selahattin Demirta, tutuklu bulunduu Edirne F Tipi cezaevinden SEGBS aracl ile katld. HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan ve avukatlar izledi. Duruma srasnda ezan okunmas nedeniyle Demirta mahkeme bakanndan, ezan sesi geldiini ve mümkünse ezan için ara verilmesini istedi.

Mahkeme bakan ezan için durumaya ara verip dar çknca HDP E Genel Bakan SEGBS üzerinden durumay izleyen HDP Milletvekili Mehmet Ali Aslan ile sohbet etti. Demirta, HDPli Aslana, Mecliste tek bir kii bile kalsanz Meclisi terk etmeyin. Anayasa deiiklii görümeleri srasnda yasann size tand bütün haklar kullann dedi. Cezaevinde her gün ilaç aldn ve tansiyonunu ölçtürdüünü söyleyen Demirta, cezaevinde 5.5 kilo verdiini de söyledi.

DOKUNULMAZLIKLAR

Selahattin Demirta savunmasnda, dokunulmazlklar kaldran Anayasa deiikli srasnda hükümeti uyararak bunun yasalara aykr olduunu, hukuk d olduunu belirtip deiiklik yaplmas halinde bu deiiklii tanmayarak mahkeme önüne çkmayacaklarn söylediklerini yineledi. Demirta, Ancak, biz burada hükümetin kanuna ve Anayasaya aykr deiikliini tanmadmz belirttik yoksa mahkemeleri tanmadmz söylemedik. Bunun da açkça belirtmek isterim ayrca halk tarafndan seçilmi 12 milletvekili u an tutukludur. Ülkemiz kaosa sürükleniyor ve ülkemiz büyük bir oyuna getiriliyor ben ahsen yarglamann esasna gidilerek savunmamn alnmasn istiyorum dedi.

KABUL ETMED

ddianamede atl hiç bir suçlamay kabul etmediini, buna benzer çok sayda dava ve soruturmann hem kendisi hem de milletvekili arkadalarma yönelik politik gerekçelerle açldn söyleyen Demirta, kendileriyle ilgili yarg sürecinin adil olmayan bir siyasi müdahale ile balatldn ileri sürdü. Demirta, Hakkmzda hazrlanan 600e yakn fezlekenin 500e yakn FETÖden tutuklu savclar tarafndan hazrlanmtr. Hatrlanrsa Cumhurbakan Erdoan kendi olu Bilal Erdoan savcla çarldnda olum ifade vermeye gitmeyecek demitir. MT Müstear Hakan Fidan stanbul Savclnca ifadeye çarldnda dönemin Babakan Erdoan, Hakan Fidan ifadeye gitmeyecektir demitir dedi.

BÜYÜKELçNN VURULMASI

Selahattin Demirta, son yllarda yaanan olaylardan eski Babakan Ahmet Davutolunu sorumlu tutarak, Ahmet Davutolu bakanlnda FETÖ bata olmak üzere el Nusra gibi Cihadis örgütlere de devlet içerisinde güçlenme frsat, yuvalanma frsat daha fazla tannmtr. Ankarada bir suikaste kurban giden Rus Büyükelçisini öldüren kii Ahmet Davutolu döneminde ie alnm bir polis memurudur. Rus uçann Türkiye Suriye snrnda düürülmesini talimatn veren kii Ahmet Davutoludur diye konutu. Duruma ileri bir tarihe brakld.

Ana Sayfaya Git