Mehmet Görmez: Başkanlığımıza yöneltilen itibarsızlaştırma faaliyetleri, sizi ümitsizliğe sevk etmesin

DİYANET İşleri Başkanı Mehmet Görmez, din gönüllülerine ve Diyanet İşleri Başkanlığı mensuplarına seslenerek, "Son 15 günde başkanlığımıza ve hizmetlerimize yöneltilen kötü kampanyalar, itibarsızlaştırma faaliyetleri sakın sizi hiçbir zaman ümitsizliğe sevk etmesin.

Haberler 26.05.2017 - 08:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakan Görmez, Üzerinde Her Cann Hakk Var, Bu Ramazan ve Her Zaman olarak belirlenen 2017 yl Ramazan temasyla birlikte bu ay içerisinde gerçekletirilecek etkinlikler hakknda bilgilendirme toplants yapt. Ankarada düzenledii toplantda konuan Görmez, Ramazann bir elence ve atafat ayna dönütürülmemesi gerektiini söyledi.

Görmez, Müslümanlarn ibadetlerinin kar karya kald bir tehlike var; ibadetleri deitirmeye kalkmak. Her sene diyoruz ki Ramazan, bizi deitirmeye geliyor. Biz, Ramazan deitirmeyelim. Biz, Ramazan bir elence ve atafat ayna dönütüremeyiz. Biz, Ramazan o her sene yücelerden gelen o kutlu misafiri çok iyi arlayarak, onun bize getirdii bütün deerlere sahip çkmak zorundayz. Onun deerlerini de dejenere ederek, Ramazana kötülük yapamayz. Ramazan, bizi deitirmeye geliyor. Biz, kendi yapp, ettiklerimizle Ramazan deitirmeyelim diye konutu.

RAMAZANI FIRSAT BLP, KARDELER ARASINDAK GÜVEN AYAA KALDIRALIM

Toplumsal birlik ve beraberliin güçlendirilmesi için Ramazan aynn büyük bir frsat olduunu vurgulayan Görmez, Kardeliimizi, birliimizi, beraberliimizi, millet bilincimizi ayaa kaldrmak için çok büyük bir frsat. Bu yl içerisinde çok büyük badireler atlattk. Bir önceki Ramazan ile bu Ramazan arasnda çok büyük badireler atlattk. 15 Temmuz gibi büyük bir ihanete ve igale maruz kaldk. Ondan sonra toplumsal güven sarsld adeta yok oldu. Kimsenin kimseye güveni kalmad. Ramazan bir frsat bilelim. Yeniden kardeler arasndaki güveni ayaa kaldralm. Kalplerimizi birbirimize kenetleyelim dedi.

ALLAHIN DAVET VE RAD TARHNDE NOKTA KADAR DAH DEER YOK

Diyanet leri Bakanlna yönelik itibarszlatrma faaliyetleri yürütüldüünü belirten Mehmet Görmez, Diyanet mensuplarna seslenerek, unlar söyledi: Deerli din gönüllüsü kardelerim, deerli Diyanet mensuplar, son 15 günde bakanlmza ve hizmetlerimize yöneltilen kötü kampanyalar, itibarszlatrma faaliyetleri sakn sizi hiçbir zaman ümitsizlie sevk etmesin. Bunlar Diyanetin tarihinde Allahn davet ve irad tarihinde bir nokta kadar dahi deeri yoktur. Bilakis bütün bu yalanlar, iftiralar, kampanyalar sizi çok daha büyük bir akla hizmet etmeye sevk etmeli. Biz, kimseye kzamayz. Biz, yalan ve iftira içinde olan yetimin hakkn kursanda tayarak, dindarlk taslayan hiç kimseye kzamayz. Biz, onlarn kötülüklerini gördüümüzde bunun, bizim hizmet kusurumuz olduunun farknda olmalyz. Daha çok sarlmalyz. Bize düen budur. Biz hiç kimseye kzamayz. Bilakis biz daha fazla hizmet etmeliyiz. Onun için hiç kimse ümitsizlie asla dümeyecek. Bundan dolay hiç kimse üzülmeyecek. Herkes kendi görevine çok daha büyük bir akla sarlacak

Ana Sayfaya Git