Mehmetçiğin saygısı

Diyarbakır kırsalındaki operasyonun sonuçları açıklanırken, zor kış koşullarıyla gerçekleştirilen operasyona dair servis edilen fotoğflarda, asker yaşı bir amcanın elipi öpüyor olması dikkat çekti.

Haberler 31.12.2016 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIRn Lice, Hazro ve Kocaköy ilçeleri krsalnda sokaa çkma yasa ilan edildikten sonra gerçekletirilen Bayrak-35 ehit Uzm.J.V.Kad.çv.Osman Öz müterek birlik operasyonu ile ilgili yaplan açklamada, bombal eylemlerde kullanlaca deerlendirilen 3 araç, bomba yapmnda kullanlan malzeme ve silahlar ele geçirildi.

Valilikten yaplan açklamada, 27 Aralkta balayan Bayrak-35 ehit Uzm.J.V.Kad.çv.Osman Öz müterek birlik operasyonu bugün baar ile tamamland belirtildi. cra edilen operasyon kapsamnda, 1i terör amaçl propaganda yapma, 1i terör amaçl suçlardan arama kayd olmak üzere toplam 13 üphelinin gözaltna alnd belirtilen açklamada öyle denildi:

ASKER ELN ÖPÜNCE

10 polis özel harekat (PÖH) ve 2 JG/Karma Tim marifetiyle tekil edilen 10 yol kontrol ve arama noktasnda icra edilen arama ve kontrollerde terör üphelisi 1 kii gözaltna alnarak, hakknda soruturma balatlmtr. Terör nitelikli ikiz plaka ve kayp-çalnt kaytl 3 araç, operasyon bölgesinde tespit edilmeyi ve OY incelemesini müteakip, çekici marifetiyle tahliye edilmitir. 2 adet ruhsatsz tabanca, 4 adet ruhsatsz av tüfei, 1 adet Keskin nianc silah monte hamili, 131 adet tabanca ile 138 adet Av Tüfei fiei, 30 adet içlik, 23 adet bere, 70 kg Amonyum Nitrat, 10 kg Amonyum Sülfat, 2 adet bilgisayar kasas, 1 adet fla bellek, 2 adet hafza kart ile çok sayda örgütsel doküman ile tbbi malzeme ele geçirilmi olup, söz konusu suç konusu malzemelere el konulmutur. Narko-terörizmle mücadele kapsamnda, 5 Bin 027 kg toz esrar, 157 kg kubar esrar maddesi ele geçirilmi olup, söz konusu uyuturucu Cumhuriyet Savcsnn talimat gereince, muhafaza altna alnmtr. Cumhuriyet Basavclnn talimatyla operasyon ile ilgili adli ilemlere devam edilmektedir.

Açklama ile birlikte ele geçirilen malzemeler ve güvenlik güçlerinin zor k koullarnda gerçekletirdii operasyondan fotoraflar da paylalarak, Bölgemizde yaayan vatandalarn huzur ve güvenliinin salanmas ve teröristle mücadele kapsamnda yürütülen çalmalara her türlü hava ve iklim artlarnda artan bir azim ve kararllkla devam edilmektedir denildi.

Ana Sayfaya Git