Mehmetçik her koşulda takipte

TSK'nın, Irak'ın kuzeyinde Hakurk ve Kani Rash bölgesindeki terör kamplarına yönelik operasyonları zorlu arazi koşullarına rağmen başarıyla sürüyor.

Haberler 22.03.2018 - 09:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Silahl Kuvvetlerince (TSK) Irakn kuzeyindeki terör örgütü PKK kamplarna yönelik operasyonlar, zorlu arazi koullarna ramen baaryla devam ediyor.

Hakkarinin Yüksekova ilçesindeki 3. Piyade Tümen Komutanlna bal 34. Hudut Tugay Komutanl ile Da ve Komando Tugay Komutanlnca PKKl teröristlerin snrn Irak tarafndaki kamplarna yönelik balatlan hava destekli operasyon kararllkla sürüyor.

OPERASYONUN DETAYLARI

Bugüne kadar çok sayda teröristin etkisiz hale getirildii operasyonlarda teröristlere ait mühimmat depolar, snak ve maaralar imha edildi.

TSK, resmi Twitter hesabndan Hakurk ve Kani Rash bölgesindeki operasyonlara ilikin fotoraflar paylat.

Fotoraflarda Mehmetçikin zorlu arazi koullarnda operasyonlarn baaryla sürdürdüü görülüyor.

Dik kayalklar dac ipleri ile trmanan Mehmetçikler, nehirleri geçiyor, sarp arazide arama tarama faaliyetlerinde bulunuyor.

GENç LçESNDEK TUZAK

Bingölun Genç ilçesi krsalnda, terör örgütü PKK tarafndan yola tuzaklanan uzaktan kumandal 30 kiloluk el yapm patlayc, jandarma tarafndan bulunup, imha edildi.

Valilikten operasyonla ilgili yazl açklama yapld. Açklamada, Bingöl l Jandarma Komutanl tarafndan; Genç ilçesi mülki snrlarnda, 21 Mart 2018 tarihinde yol üzerinde menfeze yerletirilmek üzere 12 kilogramlk mutfak tüpü içerisine hazrlanm, uzaktan telli komutal 30 kilogramlk el yapm patlayc tespit edilmi, gerekli emniyet tedbirleri alnarak yerinde imha edilmitir. Bingöl l Jandarma Komutanl, bölge halkmzn da desteiyle huzur ve güvenlii salamak maksadyla, ilimiz genelinde bölücü terör örgütü ile mücadelesini kararllkla sürdürecektir denildi.

Ana Sayfaya Git